Било е време, когато сме хранили половин Европа, ако не

...
Било е време, когато сме хранили половин Европа, ако не
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Било е време, когато сме хранили половин Европа с екологично производство

„ Било е време, когато сме хранили половин Европа, в случай че не и повече. Хранехме се с висококачествени, екологични храни. Тогава изобщо не сме си давали сметка, че ядем чисти и екологични храни. Сега ни се случват някакви други неща. “

Това сподели пред БНР водачът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов , който разяснява европейската земеделска политика и митингите на фермерите , които не престават у нас към този момент трети ден.

„ Преобладаващото в тези митинги е, че там нещо не е наред и това, което не е наред, не е в България. Ако беше у нас, може би въпреки всичко щяхме да можем да го изправим, макар че в него се съдържат и доста български недъзи “.

Манолов подсети, че е член на Европейския стопански и обществен комитет, където се занимаваме доста с тъкмо с тези аграрни политики и изрази мнение, че съгласно него нещата в бранша очевидно не са наред. По думите му липсва политическа воля те да бъдат поправени и заради тази причина проблемите се натрупват един върху различен. Той изрече подозрение по отношение на вярното систематизиране на европейските дотации и зададе въпроса за какво повече от тях не се отделят за производството на зеленчуци да вземем за пример. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР