Билката шоу ву или многоцветно пипериче (Polygonum multiflorum) представлява многогодишна

...
Билката шоу ву или многоцветно пипериче (Polygonum multiflorum) представлява многогодишна
Коментари Харесай

Чудо! Откриха коя е билката на безсмъртието - има човешка форма

Билката шоу ву или многоцветно пипериче (Polygonum multiflorum) съставлява многогодишна лиана, която пораства в планински региони с студен климат в Китай и Корея. Позната е като билка на безсмъртието поради многочислените изгоди, които е способна да окаже за здравето на хората.

По тази причина в Китай многоцветното пипериче е обгърнато в мистичност.

Според една от легендите индивидът, който за първи път е разкрил шоу ву, бил възрастен и не знаел за изгодите от него, само че почнал да го употребява по висше подстрекателство и с наслада забелязал, че постоянната му приложимост помогнала да се възвърне тъмният цвят на косата му, както и потентността му и го дарила с дългоденствие. Оттогава билката е наречена балсам на живота.

Древните нации са употребявали многоцветното пипериче още преди 3000 години в китайската обичайната медицина. В Китай се счита, че 100-годишен корен на шоу ву резервира младостта и подарява с неизчерпаема жизнеспособност, а 300-годишен корен е кадърен да подари величие. До какъв брой това е правилно, не може да се каже, само че е открито, че силата на многоцветното пипериче се демонстрира едвам, откакто коренът му навърши 50 години.

Другото неповторимо нещо за коренa на това растение е, че то само в света основава корени с формата на човешки фигури – мъже и дами. Научно е потвърдено, че многоцветното пипериче е един от най-силните тонизиращи фактори за кръвта. Мощен антиоксидант, само че и със дарба да укрепва сухожилията и да подкрепя репродуктивното здраве.

Изолирани са следните дейни съставки в химичния състав на Многоцветно пипериче:

- Стилбен гликозид – мощен антиоксидант, който пази от хепатит – предотвратява мастната недъгавост на черния дроб;

- Алкалоиди – бромкриптин, лидурид, перголид, лисенил – субстанции, които пазят нервните кафези и мозъка и спомагат за понижаване на високите равнища на хормона пролактин, което се счита за една от аргументите за безплодие;

- Антроцианиди – субстанции с противовъзпалителни функции;

- Лектини и лецитин – възстановяват равнищата на липидите в кръвта и усъвършенстват развиването на сърдечно-съдови болести като атеросклероза да вземем за пример.

Със сигурност е известно, че шоу ву укрепва имунната система, подхранва мозъка и усъвършенства мозъчната активност, почиства и укрепва сърцето, далака, черния дроб, бъбреците, мускулите и други Има разхлабително деяние над кръвта, като улавя свободните радикали. Предпазва от анемия, лекува болести на ставите, форсира зарастването на рани.

Освен това възстановява функционалностите на стомаха, усъвършенства хормоналния баланс, тонизира организма. Помага при бодърствуване, неплодородие и увеличени лимфни възли.

Неоспоримо е и благотворното деяние на Многоцветното пипериче при опазване на естествения цвят на косата със закъснение на процеса на побеляване. Това е повода, на която се дължи необятната му приложимост при производството на артикули за косата.

Сякаш са неизброими изгодите от използването на това растение. Все повече се убеждаваме, че природата ни е дала всичко належащо, с цел да живеем в съвършено здраве и задоволство.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР