Били на плавателния съд от 19 дниСвой военен кораб до

...
Били на плавателния съд от 19 дниСвой военен кораб до
Коментари Харесай

Испански военен кораб укротява побеснели мигранти

Били на плавателния съд от 19 дни

Свой боен транспортен съд до италианския остров Лампедуза изпраща държавното управление на Испания, с цел да ескортира филантропичния транспортен съд на испанската Неправителствени организации " Оупън армс " до Испания, предават Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Мигрантите са на плавателния съд от 19 дни.

" Корабът " Дързост " ще потегли през днешния ден в 17 ч. и ще пътува три дни до Лампедуза, където ще ескортира кораба на " Оупън армс " до пристанището на Палма де Майорка ", се споделя в изказване на социалистическото държавно управление.

По-рано капитанът на кораба на " Оупън армс " заяви на италианските управляващи, че 17-членният му екипаж повече не може да управлява ситуацията на борда, където все по-изнервени и беснеят, като се бият между тях и с екипажа. Днес още 10 от мигрантите се пробваха да доближат остров Лампедуза с плуване.

Корабът има 98 мигранти на борда си, само че италианският вътрешен министър Матео Салвини отхвърля да позволява мигранти на територията на Италия. Първият мигрант е скочил от кораба тази заран, заяви " Оупън армс " в Туитър с видеозапис.

" Възможно е да е бил (оставен на остров Лампедуза от италианската брегова охрана), само че нямаме публично удостоверение ", сподели говорителка на организацията.

Няколко часа по-късно още девет мигранти са скочили във водата, само че са били качени на транспортен съд на италианската брегова защита.

" Положението е отвън надзор ", написа " Оупън армс " в различен туит.

Вчера представител на организацията предложи мигрантите да бъдат позволени в Италия, откъдето да бъдат закарани със аероплан в Испания. Италия пък предложи да трансферира мигрантите на кораби на своята брегова защита, които да ги откарат в Испания.

Салвини настоя, че решаването на казуса е отговорност на Испания. " Испанска Неправителствени организации, испански транспортен съд, испанско пристанище: по този начин би следвало да бъде ", сподели той.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР