Били Кристъл навършва 76 години днес, научи Sofia24.bg. Той е

...
Били Кристъл навършва 76 години днес, научи Sofia24.bg. Той е
Коментари Харесай

Любим актьор на 76: Той е признат за най-добър домакин на Оскарите в последните 25 години

Били Кристъл навършва 76 години през днешния ден, научи Sofia24.bg . Той е прочут артист, сценарист, продуцент, комедиант и режисьор. Американецът девет пъти е водещ на церемонията по време на която се връчва премията " Оскар “. Били Кристъл е приет в анкета през 2018 година за най-хубав хазаин на " Оскарите " от последните 25 години. 

Били Кристъл е роден на 14 март 1948 година в Ню Йорк. Семейството му е от еврейски генезис. Завършва Нюйоркския университет. Той става прочут през 70-те години на предишния век с помощта на малкия екран. През 80-те и 90-те се трансформира във кино звезда на Холивуд и се снима в доста сполучливи филми. През 1970-те се снима в сериала " Сапун “, който е подигравка на сапунените опери. 

Първата му изява в киното е през 1978 г., когато играе бременен мъж. Успешната му кариера стартира през 80-те и 90-те години, когато се снима в комедиите " Хвърли мама от влака “ и " Градски каубои “, както и мелодрамите " Когато Хари срещна Сали “, " Анализирай това “ и " Анализирай това “. Участва още във филмите " Принцесата младоженка “, " Таласъми ООД “ и доста други. 

През 2022 година той беше разгласен за притежател на премията за повсеместен принос от Critics Choice Awards. От 1970 година е женен за Джанис Кристъл. Двамата имат две дъщери – Дженифър и Линдси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР