Билетът за корабчето, което води до остров Св. Анастасия, ще

...
Билетът за корабчето, което води до остров Св. Анастасия, ще
Коментари Харесай

По-скъп билет за корабчето, което води до остров Св. Анастасия

Билетът за корабчето, което води до остров " Св. Анастасия ", ще стане по-скъп. Решението беше взето от общинските съветници на последната за тази година общинска сесия.
" Причината да вдигнем цените е, че общинското корабче излиза от гаранция и всеки предстоящ ремонт ще би трябвало да се заплаща ", изясни зам.-кметът Йорданка Ананиева.
От пет години островът е известна туристическа дестинация и визитата до него е още едно забавление за гостите на града. Това е повода, цените да бъдат разнообразни, съгласно сезона. От юни до септември билетът ще коства 14 лв., а от септември до май 12.
По-малко ще заплащат учениците и пенсионерите. За тях цената е 10 лв. и 9, отвън сезона. Напълно гратис се транспортират децата до три години и хората с увреждания.
Интересът към пътуването от пристанище Бургас до остров „ Св. Анастасия” е огромен и корабчето обслужва маршрута пет дни в седмица, през летния сезон.
За още едно покачване, гласоподаваха общинските съветници.То касае купона за общинската детска кухня, който ще бъде повишен с 50 стотинки и към този момент ще коства 2,50 лв.. Макар и минимално, покачването беше обект на диспути. В последна сметка се стигна до консенсус, поради по-високите цени на някои артикули, нужни за приготвянето на храната в млечната кухня. Тя изхранва към 1150 деца. Освен това, общинската кухня дава безвъзмезден обяд на 75 многодетни фамилии или деца без родители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР