Билал Бербер е хванат с дрога през 2018 г. ,

...
Билал Бербер е хванат с дрога през 2018 г. ,
Коментари Харесай

Турски шофьор с русенски корени: Не знаех, че возя чували с екстази!

Билал Бербер е заловен с дрога през 2018 година, само че вместо наложените му 6 години затвор, той лежи само само 3 година и 7 месеца

" Не знаех, че возя чували с екстази! "

Това твърди турският водач Билал Бербер, заловен с дрога за 1,5 млн. лева на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина точно на Бъдни вечер през 2018 година Признанието турчинът прави пред администрацията на Софийския централен затвор, където е пратен да търка нара 6 години за наркотрафик, оповестява

Бербер отхвърля да е забъркан в трафик на опиати и приема присъдата си за несправедлива, показват от управата на панделата. " Не съм оспорвал присъдата си. Приех тази 6 година и не бях срещу. Приех я такава, каквато е, със съглашение ", споделя наказаният чужденец 3 година и 7 месеца по-късно. Той редуцира година от наказването си с работа и опитва да напусне килията 1 година и 5 месеца предварително.

Темида се смилява над Бербер поради вярната му реакция при спор със съкилийник. Другият пандизчия и турчинът се скарват в килията за битовизми, само че макар дрязгите отхвърлят да бъдат премествани. За да реши разногласието, Бербер търси за подпомагане затворническата администрация. Благодарение на това си извоюва свободата. Съдът взема решение, че постъпката на турчина демонстрира усъвършенстване в умеенето за мислене, което от своя страна е значим индикатор за превъзпитанието в пандиза.

" Ако бях някакъв неприятен човек, напълно друго щеше да бъде отношението ми към другите лишени от независимост и затворническата администрация. Има доста образци за това. Има хора с по 5-6 санкции, предизвиквали са свади, остават си в килиите за тежки санкции. Много ми липсват децата и заради тази причина в никакъв случай не съм предизвиквал проблеми, не съм реагирал по някакъв метод, постоянно съм се старал да бъда отзивчив с всички ", показва Билал Бербер.

Той признава пред инспекторите в пандиза за финансови проблеми в родината си. Оказва се, че се е забатачил с парите - висял с 200 хиляди лири на банка и със 100 хиляди лири на лихвари. Общата сума възлиза на към 30 хиляди лева Заради неприятното ръководство на финансите турчинът за малко да остане на топло.

Освен това управата на панделата го е наказала за владеене на тв приемник. " Повод за наложеното ми наказване са движимости, ефирен правоприемник, който нямаше записка. Друг лишен от независимост, който напусна пандиза, ми ги остави, с цел да ги употребявам аз ", изяснява каторжникът.

Наградите му се оказали повече от наказванията - получавал е хранителна пратка и писмени похвали. Изпратен е да работи в кухнята на пандиза, а след това и в печатницата. Режимът му е омекотен от непоколебим на общ. Не е взел участие изключително в културни и всеобщи мероприятия, само че това е поради езиковата преграда, регистрират магистратите.

" Българският език научих в някаква степен, към 15-20%. Дядо ми владееше съвършено езика, само че ние сме изселници в Турция и родителите ми не са говорили с мен на български език. Не знам езика. Ние сме помаци, от региона на град Русе ", споделя Билал за корените си.

Той отбелязва, че камионът, с който е хванат, е благосъстоятелност на компанията " Обжектив ложистик ", за която работи. С него въртял курсове по дестинацията Турция - Англия - Турция. Антимафиоти и митничари го залавят точно на Бъдни вечер през 2018 година с 64 кг екстази. Дрогата е хваната и със съдействието на турските управляващи в границите на интернационална интервенция, осведомят от Министерство на вътрешните работи и Агенция " Митници ".

Пратката е хваната в ранните часове на 24 декември. Тогава митничарите отбиват за инспекция влизащ в България от Сърбия товарен автомобил с турска регистрация, ръководен от Билал Бербер. Камионът пътува от Англия през Западна Европа и България за Турция.

Според документите в транспортното средство има артикули за бита и други. При тараша управляващите откриват, че сред натоварената в Холандия стока има пакети с розови и сини хапчета. При направения полеви наркотест хапчетата дават позитивна проба за екстази.

Общото количество на откритите опиати е 63,7 кг. Дрогата е разпределена в 32 пакета, оповестяват от полицията. Няколко месеца по-късно турчинът се признава за отговорен и подписва договорка с Окръжната прокуратура - София, което е утвърдено от съда.

В последна сметка вместо наложените му 6 години той лежи на топло единствено 3 година и 7 месеца. Със съглашението му е наложена санкция от 250 хиляди лева

Плаща си юриста

По време на следствието на Билал Берер е назначен длъжностен юрист. Поради неспособност да си наеме, Националното бюро за правна помощ му дава отбрана. Услугите на юрист Албена Василева са оценени на 110 лева Според закона обаче разноските, направени по наказателното произвеждане на подсъдимия, му се разпореждат, в случай че той бъде приет за отговорен. Тъй като Билал се признава за отговорен, му се постанова да заплати и адвокатския хонорар, и разноските по делото.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР