Бил Нелсън определя Русия за жизненоважен партньор на САЩ по

...
Бил Нелсън определя Русия за жизненоважен партньор на САЩ по
Коментари Харесай

НАСА: Русия е жизненоважен партньор за САЩ в Международната космическа станция

Бил Нелсън дефинира Русия за жизненоважен сътрудник на Съединени американски щати във връзка с съдействието в Международната галактическа станция (МКС).

" Мисля, че връзките сред Русия и Съединени американски щати в космоса са изключителни още от Съветския съюз. Във времена, когато нещата може да са малко по-трудни на Земята , наподобява се разбираме много по-добре в космоса ", изясни той пред кореспонденти, представен от ТАСС.

Нелсън изрази вяра, че руско-американското съдействие в МКС ще продължи , като добави, че чака с неспокойствие да разиска въпроса с съветския си сътрудник.

" Ние си сътрудничим в космоса откогато сме построили Международната галактическа станция дружно. " Нелсън добави, че ще взе участие на Глобалната конференция за галактически проучвания в Русия това лято. " Да, възнамерявам да направя това виртуално и с неспокойствие го чакам това. "
 Китай изстреля първия модул от новата си галактическа станция
Китай изстреля първия модул от новата си галактическа станция

След 2024 година това може да е единствена станция в орбита на Земята

Ръководителят на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин съобщи по-рано, че е поканил Нелсън да посети Русия и е подготвен да разиска с него всички аспекти на съдействието в космоса.

Кабинетът на съветския вицепремиер Юрий Борисов разгласи на 18 април, че за положението на Международната галактическа станция има доста да се желае . За да се избегнат опасности при положение на катастрофи е належащо да се извърши механически обзор на станцията .

След това би трябвало да се вземе решение за по-нататъшната употреба на орбиталния аванпост . Но той разяснява и че Русия може да напусне плана МКС през 2025 година

Четиринадесет страни вземат участие в плана МКС: Русия, Канада, Съединени американски щати, Япония и 10-те държави-членки на Европейската галактическа организация (Белгия, Германия, Дания, Испания, Италия, Холандия, Норвегия, Франция, Швейцария и Швеция).

Експлоатацията на станцията в началото бе планувана да завърши през 2015-2016 година Срокът обаче бе продължен до 2020 година на срещата на държавите-членки на МКС в Париж на 4 ноември 2014 година

По-късно те се съгласиха да го удължат най-малко до 2024 година
 Роскосмос в конкуренция с НАСА за първи филм в космоса на МКС
Роскосмос в конкуренция с НАСА за първи филм в космоса на МКС

Русия праща в орбита 36-годишна рускиня, козът на Съединени американски щати е Том Круз
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР