Бил Гейтс все още прави пари. Не сме в защитна

...
Бил Гейтс все още прави пари. Не сме в защитна
Коментари Харесай

Простата стратегия, която позволява на Бил Гейтс да увеличава богатството си

Бил Гейтс към момента прави пари. " Не сме в защитна позиция, да вземем за пример най-много в кеш, или нещо такова ", споделя създателят на Microsoft Corp. в изявление за Bloomberg. " Стратегията, която използваме, е да вложим над 60 % в акции ".

Тази тактика оказа помощ на Гейтс да добави нови $17 милиарда към благосъстоянието си през тази година. Така той има общо $106 милиарда и изостава единствено от Джеф Безос в класацията на милиардерите на изданието - макар че е дарил към този момент над $35 милиарда.

Към днешна дата към $60 милиарда от благосъстоянието на Гейтс е в акции, сочат данни на Bloomberg. Портфолиото му се ръководи от Майкъл Ларсън.

Богатството му може да стартира да понижава, в случай че политиците го чуят. " Съмнявам се Съединени американски щати още веднъж да вкарат налог благосъстояние, само че няма да съм срещу ", споделя той. " Най-близкото нещо, което имаме, са имотните налози. И считам, че би трябвало да се върнем до равнищата от 55% от преди няколко десетилетия ", счита Гейтс.

Неравенството се трансформира в политическа бомба в Съединени американски щати, където най-богатите 0,1 % от семействата управляват повече благосъстояние, в сравнение с по всяко време от 1929 година насам.

Гейтс остава положително надъхан за американската и международна стопанска система, само че изрази подозрение, че възвръщаемостта, на която сме привикнали, ще продължи. " Има аргументи да считаме, че възвръщаемостта през идващото десетилетие ще бъде по-малко, в сравнение с е била през последните няколко ", сподели той. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР