Бил Гейтс обеща да раздаде по-голямата част от своето богатство

...
Бил Гейтс обеща да раздаде по-голямата част от своето богатство
Коментари Харесай

Гейтс: Ще продам всичко, което имам и парите ще отидат в благотворителната ми Фондация

Бил Гейтс даде обещание да раздаде по-голямата част от своето благосъстояние и неотдавна показа повече за тези свои проекти. Съоснователят на Microsoft направи годишната си сесия Ask Me Anything в Reddit, където дава отговор на въпроси, заложени от консуматори на Reddit по разнообразни тематики.

Един консуматор на Reddit го попита не е ли спорно да се има за хуманитарист и откакто натрупа един най-оскъдните ресурси-земя като благосъстояние. Потребителят имаше поради покупките на земеделска земя от Гейтс. Милиардерът има почти 1 112884 декара земеделска земя в Съединени американски щати, съгласно изданието за 2022 година на Land Report 100, което наблюдава най-големите притежатели на земя в страната.

В отговор на въпроса Гейтс съобщи: " Всичко, което владея, ще бъде продадено и парите ще се трансферират във Фондацията. Междувременно моята капиталова група се пробва да влага в индустриални активи, в това число земеделска земя ".

Гейтс имаше поради Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, която той сътвори през 2000 година с тогавашната си брачна половинка Мелинда Гейтс. Вече разведената двойка продължава да ръководи фондацията дружно. Фондацията е фокусирана върху оправянето с проблеми като беднотия, неравноправие и инфекциозни болести.
 Бил Гейтс към този момент не е най-големият земевладелец в Съединени американски щати
Бил Гейтс към този момент не е най-големият земевладелец в Съединени американски щати

Медиен магнат взе купата му

Гейтс сътвори Giving Pledge през 2010 година дружно с някогашната си брачна половинка Мелинда Френч Гейтс и Уорън Бъфет. Giving Pledge ангажира от най-богатите хора в света да раздадат по-голямата част от благосъстоянието си за благотворителни дела приживе или в наследствата си.

През юли Гейтс разгласи, че възнамерява да даде " съвсем цялото " си благосъстояние на своята филантропска фондация, като съобщи, че този ход в последна сметка ще докара до изпадането му от листата на най-богатите хора в света. В момента Гейтс е шестият най-богат човек в света с чисто положение от 111 милиарда $, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР