Бих се изразила експертно, понеже съм юрист. Не съм съгласна

...
Бих се изразила експертно, понеже съм юрист. Не съм съгласна
Коментари Харесай

Вицепремиерът Николова: Работна група ще изготвя визия за нова демографска политика у нас


Бих се изразила експертно, тъй като съм правист. Не съм съгласна с позицията на застрахователя – компенсацията следва да е платено. След като Ники има билет, той е застрахован и не трябва да потвърждава каквото и да било. Това е ноторно прочут факт - пасажер е и при възможен правосъден спор делото ще е извоювано от потърпевшите. Това съобщи вицепремиерът Марияна Николова в ефира на Нова тв във връзка изплатените компенсации от 10 лева на три фамилии на починалите при злополуката край Своге.

"Категорично е неприемливо да се откри събитие, което е ноторно известно ", посочи тя. Относно миграцията и ниската раждаемост, предизвикащи демографска рецесия, Николова съобщи: "Демографската политика не е проблем единствено на България, а и на целия Европейски Съюз.

Тя е хоризонтална политика и зависи от всички институции, които би трябвало да са обединени в ограниченията. Новото е, че към моя кабинет структурирах работна група, включваща специалисти, учени от университетите от Българска академия на науките, както и практици, и настоящи лекари от акушеро-гинекологичните лечебни заведения. Проведохме среща с лекарите и те сложиха проблематиката с раждаемостта ".

Николова изясни, че могат да се вземат положителни образци за справяне с демографския проблем от Унгария. „ Правим сравнително-правен разбор на законодателството, който е в процеса на рамките на работната група и откакто специалистите си дадат заключенията, ние ще обявим и съответните резултати. Трябва да има финансови тласъци, само че те би трябвало да са действителни и мери, съгласно опциите на държавата”, съобщи вицепремиерът.

"За една майка е най-важно в коя детска градина ще е настанено детето и какви приходи ще има. Затова тя нормално бърза да се върне на работа. Това, което предлагаме, е разнообразни обществени ограничения за подкрепяне на майките с така наречен домашни помощници.

Най-важното са детските градини и смятам, че би трябвало да се работи към политика те да са безвъзмездни най-малко до 5 година После в учебните заведения храноденът на децата да е безвъзмезден ", добави тя.

"Запознах се с украинския президент Зеленски в Киев. Беше доста забавно. Той е новаторски и нов политик. Изключително деятелен е и ще е човек на действието, а не на приказките. Още при полагането на клетва разгласи, че разпуска Народното събрание и провокира предварителни избори. Положителното за България е, че отвън всевъзможен протокол при привършване на церемонията се състоя банкет в Мариинския замък. Държавният глава изиска срещи с съответни страни. Ние бяхме втората страна, с която изиска среща на четири очи, което е позитивно за нас ", съобщи Николова./Блиц
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР