Биби Стокхолм: Риши Сунак отказва да каже дали е бил информиран за потенциални рискове за здравето

...
Бактерията Legionella може да причини потенциално смъртоносна белодробна инфекция, известна
Коментари Харесай

Бактерията Legionella може да причини потенциално смъртоносна белодробна инфекция, известна като легионерска болест. Заразява се от хора, вдишващи капчици вода, съдържащи бактериите.

Въпреки че Министерството на вътрешните работи казва, че нито един от мигрантите на шлепа не е показал никакви симптоми на болестта, бяха изразени опасения относно факта, че хората прекара четири дни на борда на шлепа, след като бактериите бяха открити и преди да бъдат премахнати от Министерството на вътрешните работи като „предпазна мярка“.

Политически център: „Светлина в края на тунела“ за цената на жив, казва министър-председателят

Откритието е предизвикало игра на обвинения сред длъжностните лица за това кой е знаел какво и кога.

Съветът на Дорсет каза, че изпълнителите на Министерството на вътрешните работи са били уведомени за резултатите миналия понеделник - четири дни преди хората да бъдат преместени от шлепа - и че служител на Министерството на вътрешните работи е бил информиран за бактерията във вторник.

Биби Стокхолм шлеп: Човек, който живял на кораб в миналото казва, че е „тясно“ и „клаустрофобично“

Въпреки това, правителствен източник каза по-рано пред Sky News, че няма запис на този разговор, и твърди, че Министерството на вътрешните работи е получило само писмено известие за Legionella в сряда вечерта.

Стив Баркли, министърът на здравеопазването, каза вчера, че министрите са били уведомени за следи от бактерията едва в четвъртък.

Търсещите убежище „не се оценяват“ като хора

Запитан дали е бил лично предупреден за някакви рискове за здравето, г-н Сунак избегна въпроса и каза: „Това, което се случи тук, е правилно да преминем през всички проверки и процедури, за да гарантираме благосъстоянието и здравето на хората, настанени на шлеп."

Правителството вярва, че съществуването на шлепа ще послужи като възпиращ фактор за онези, които пристигат в Англия с малки лодки в Ламанша.

Той също е един от редица алтернативни сайтове, които Министерството на вътрешните работи използва, за да сложи край на зависимостта от скъпи хотели за търсещите убежище, което според правителството струва на данъкоплатеца £6 милиона на ден.

Въпреки това през последните дни мащабът на кризата с малките лодки беше оголени, след като 755 души направиха опасното пресичане за един ден, като общият брой от началото на записите през 2018 г. достигна 100 000.

„Застрашен живот“ на мигрантския шлеп

Това беше последвано от нова трагедия в Ламанша, след като на най-малко шестима души загинаха, след като малка лодка, пътуваща от Франция, се преобърна и потъна.

Още 11 души са направили същото пресичане отново в понеделник, съобщи днес Министерството на вътрешните работи.

Г-н Сунак твърди, че правителството е възприело справедлив подход, когато става въпрос за справяне с проблема, като каза: „Да направим крачка назад, за какво става въпрос? Става дума за справедливост.

„Всъщност става въпрос за несправедливостта на това, че британските данъкоплатци отделят 5 или 6 милиона паунда на ден, за да настанят нелегални мигранти в хотели нагоре и надолу в страната, с целия натиск което натоварва местните общности.

„Трябва да намерим алтернативи на това, това е целта на шлепа и затова сме ангажирани с него.“

Прочетете повече:
Лицето, търсещо убежище, извадено от кораба, на който е открита легионела, казва, че „застрашава“ живота
Фиаското в Биби Стокхолм показва колко далеч трябва да стигне Риши Сунак, за да изпълни обещанието на лодките

Той продължи да твърди, че правителството възприема справедлив подход, когато става въпрос за справяне с кризата с малките лодки, добавяйки: „Но ако направим крачка назад, за какво става въпрос? Става дума за справедливост.

„Всъщност става въпрос за несправедливостта на това, че британските данъкоплатци отделят 5 или 6 милиона паунда на ден, за да настанят нелегални мигранти в хотели нагоре и надолу в страната, с целия натиск което натоварва местните общности.

„Трябва да намерим алтернативи на това, това е целта на шлепа и затова сме ангажирани с него.“

Той добави: „Знам, че трябва да се измине дълъг път, но съм решен да отстраня този проблем и постигаме напредък и хората могат да бъдат успокоени, че ще продължим по този начин.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР