“Би следвало да очертаем приоритети на България за 2023-та, както

...
“Би следвало да очертаем приоритети на България за 2023-та, както
Коментари Харесай

Румен Гълъбинов: Хърватия е пример, че първо е членство в еврозоната, а след това в Шенген | Бизнес, 27.01.23 г.

“Би следвало да очертаем цели на България за 2023-та, както преди, по този начин и след осъществяване на изборите. Това са участие в шенгенското пространство за свободно придвижване на артикули, услуги и капитали и другият приоритет е участие в еврозоната. ” - по този начин икономистът Румен Гълъбинов дефинира главните цели за страната ни.

Според икономиста, други належащи въпроси са предоговарянето на ПВУ, правосъдната промяна и законът за отбрана от домашно принуждение. За Гълъбинов, Хърватия може да бъде образец по какъв начин една страна първо получава зелена светлина за еврозоната, а по-късно и за Шенген. Гостът акцентира, че пред България стооят въпроси свързани с техническите мероприятия за влизане във валутния съюз.

“На нас ни следва избор на дизайн за монетите от 1 и 2 евро. Трябва да създадем и подготовка на финансовата система, както в банковия, по този начин и небанковия бранш ”. 

За Румен Гълъбинов, пред страната остава въпросът за справяне с инфлацията, защото у нас показателят на потребителските цени е повишен доста повече от средноевропейския. 

Кои външни фактори оказват помощ на България за битката с инфлацията и може ли влизане на страната в еврозоната да усили лихвите за потребителите и бизнеса? Вижте повече в идващото видео.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР