Би Би Си съобщи, че Великобритания разширява голямото проучване дали

...
Би Би Си съобщи, че Великобритания разширява голямото проучване дали
Коментари Харесай

Разширяват проучването за смесване на ваксини срещу COVID-19 на Острова

Би Би Си заяви, че Англия уголемява огромното изследване дали Covid имунизациите могат да се смесват при слагането на две дози. Предполага се, че комбинирането на ваксини може да има по-широкообхватен резултат и да обезпечи по-дълга имунизация против вируса и новите му разновидности.

Професор Матю Снейп, който е началник на плана съобщи, че се надява да набере 1050 доброволци, които към този момент са получили първа доза от националното опазване на здравето през последните 8 до 12 седмици.

Повече от 800 души към този момент вземат участие в проучванията и са получили по две две дози от „ Пфайзер “, от „ АстраЗенека “ или смесено. Като възможна втора доза по-нататък се плануват и продуктите на „ Модерна “ и „ Новавакс “.

Резултатите от първата фаза на програмата се чакат идващия месец, а от разширения ѝ вид през юни и юли, въпреки че се допуска, че проучванията ще продължат цяла година.

Като цяло специалистите са на мнение, че смесването на имунизациите би трябвало да е безвредно. Проучванията би трябвало да открият дали има някакви странични резултати или нежелани реакции.

На участниците в опитите ще бъдат вземани кръвни проби да се откри до каква степен добре имунизациите провокират имунна реакция в борбата против Covid-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР