BHP Billiton увеличава продажбите на никел с най-високо качествo, необходим

...
BHP Billiton увеличава продажбите на никел с най-високо качествo, необходим
Коментари Харесай

Минен гигант се отказва от стоманата, за да се възползва от бума на електромобилите

BHP Billiton усилва продажбите на никел с най-високо качествo, нужен за батериите за електрически коли. Това е следващият знак, че най-голямата минна компания в света търси повече благоприятни условия в процъфтяващия бранш на батериите, написа Bloomberg.

Продажбите на пречистен никел - категория, която включва премиум артикули, употребявани за произвеждане на акумулатори, скочиха с 18% на годишна база през трите месеца до 30 септември.

Компанията стартира да афишира по-подробни данни за производството на никел и кобалт поради интереса на вложителите към нейните дейности в бранша на електрическите транспортни средства.

 Минният колос BHP Billiton с 25% растеж на облагата
Скъпите метали донесоха сериозна облага на най-голямата минна компания

Корпорацията понижава дълга и усилва дивидента на акционерите си

Предприятието на BHP - Nickel West в Западна Австралия има за цел да пласира 90% от продукцията си в бранша на батериите до края на идната година, отдръпвайки се от обичайна потребителска база на пазара от неръждаема стомана. Лабораториите й създават способи за произвеждане на кобалтов сулфат, различен основен материал за акумулаторните акумулатори.

Секторът на никела се трансформира в двустепенен пазар, с по-слаба вероятност за материали, предопределени за промишлеността на неръждаемата стомана, и мощен растеж на търсенето в бранша на електрическите автомобили, който ще поддържа цените, настояват от Goldman Sachs Group.

Но съветският колос за рандеман на никел Norilsk Nickel планува спад в търсенето обвързвано с електрическите транспортни средства през 2019 година, защото някои страни понижават дотациите за транспортните средства.

 BHP счита да продава 90% от никела си на промишлеността за произвеждане на акумулатори
BHP счита да продава 90% от никела си на промишлеността за произвеждане на акумулатори

" Пазарът не е решил какъв брой огромна поддръжка ще бъдат батериите за никела, само че има доста прогнози за напредък, тъй че сигурно е обект на интерес ", разяснява пред Bloomberg Матю Ходж, анализатор в капиталовите консултанти Morningstar в Сидни.

BHP към този момент е снабдител на производители на акумулатори като Panasonic, партнира си с Tesla, и изследва проект за разширение, който ще трансформира Nickel West в най-големия международен снабдител на никелов сулфат, съобщи през август шефът в компанията Еди Хегел.

По-дългосрочните варианти плануват комбинирани материали от кобалт и никел, с цел да създаде промеждутъчен артикул във веригата за доставка на акумулатори, който би обезпечил по-висока награда.

 BHP ще продава и повече кобалт, също основен за батериите
BHP ще продава и повече кобалт, също основен за батериите

Съществуващото произвеждане на кобалт в предприятието се е намалило с 11% през тримесечието на септември. Операциите в топилния комбинат Kalgoorlie се чака да се върнат към цялостния потенциал до идващия месец след пожар през септември, който аргументи сривове, оповестяват от BHP.

Въпреки че главната облага на Nickel West скочи през фискалната 2018 година поради по-високите цени, бъдещето на предприятието остава нестабилно, защото то способства за по-малко от 2% от общите доходи на BHP.

Минният колос е " благополучен да резервира Nickel West за момента, само че всичко може да се случи в бъдеще. Пренасочването към услуги за бранша на батериите покачва пазарните благоприятни условия на този актив, сподели основният изпълнителен шеф Андрю Макензи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР