БГНЕС САЩ предоставя на България помощ от 500 000 долара. Те

...
БГНЕС
САЩ предоставя на България помощ от 500 000 долара. Те
Коментари Харесай

САЩ дава на България 500 000 долара за справяне с кризата около COVID-19

 БГНЕС САЩ дава на България помощ от 500 000 $. Те ще са за справяне с рецесията към COVID-19. Посланик Херо Мустафа оцени високо по какъв начин се оправяме с пандемията. Тя съобщи, че можем и отсега нататък да разчитаме на помощ от Съединени американски щати.

Дали да получим парите кеш, или ще бъдат под формата на защитни средства, ще се взема решение занапред. Американски компании, които имат бизнес у нас, към този момент са дарили и в натура.

" Ние няма да решим сами каква тъкмо да бъде помощта. Това ще създадем с Оперативния щаб и Министерството на здравеопазването.  Те ще ни оказват помощ с това от какво има потребност страната ", съобщи дипломат Херо Мустафа.

Посолството на Съединени американски щати ще даде 6500 бързи теста. Мустафа, която означи първите 6-месеца от мандата си у нас, с видео конференция регистрира, че се оправяме добре с ковид. Мерките били ефикасни, както и спазването им.

" Ние сме дружно в това тестване - американци и българи. Заедно можем да ограничим разпространяването на COVID-19 ", сподели Херо Мустафа.

Тя изрече благодарност на всички, които работят непрекъснато за справяне с пандемията.

" Искам да благодаря на хората на първа линия – доктори, сестри, полиция, фармацевти и други, за всичко, което вършат, с цел да ни оказват помощ.  Трябва да сте горди по какъв начин се справяте с рецесията и със своите хора ", сподели Херо Мустафа.

Студентските бригади в Съединени американски щати за момента не били анулирани, а отсрочени. Засега се възнамерява те да стартират на 11 май, само че ще продължи да се разисква дали това да е окончателната дата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР