БГНЕС МВР пусна обществена поръчка за 15 високоскоростни коли. Изискването е

...
БГНЕС
МВР пусна обществена поръчка за 15 високоскоростни коли. Изискването е
Коментари Харесай

МВР си поръчва мощни коли, за да гони джигитите по магистралите

 БГНЕС МВР пусна социална поръчка за 15 високоскоростни коли. Изискването е да са мощни най-малко 250 конски сили. Новите коли ще дебнат за джигити по автомагистралите и първокласните пътища у нас. Автомобилите ще са немаркирани.

" Виждате, че към този момент се е натрупало огромно напрежение в обществото, касаещо непоносимост към водачи с нападателно каране и държание на пътя ", изясни контрольор Мирослав Василев от ГДНП.

Анализ на " Пътна полиция " определил какви би трябвало да са новите коли.

" Те ще би трябвало да бъдат с 4х4 система, която ще е за задвижване на колелата. Също по този начин минималните условия, които са като критерии, те би трябвало да са най-малко 250 конски сили ", сподели още Василев.

За покупката на колите са отпуснати над 2,5 милиона лв.. В сумата обаче влиза и оборудването.

" Освен камери за скоростните режими, същите коли ще бъдат оборудвани с таблети, с мобилни принтери, със съответните информационни средства за връзка ", посочи полицейският чиновник.

Новите полицейски коли ще имат аудио и видеозапис, с цел да се избегнат всевъзможни подозрения за корупция. А камерите щели да връщат клип обратно, с цел да потвърдят осъщественото нарушаванията на джигитите, съобщи Нова тв.

" Бих се радвал на всеки един от сътрудниците да може да употребява такива коли, типични за арабските страни. Но може би се доближаваме до сътрудниците от Германия, от Австрия ", показа Василев.

Държавната организация по сигурност на придвижването е " за " пазаруването на новите коли, прецизираха от институцията. Критериите, на които те би трябвало да дават отговор обаче, били прекомерно високи за отпуснатата сума.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР