БГНЕС Като специалист винаги съм говорил за необходимостта от мерки, да

...
БГНЕС
Като специалист винаги съм говорил за необходимостта от мерки, да
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Ако имаше съзнание у хората и носеха маски, нямаше да има толкова заразени

 БГНЕС " Като експерт постоянно съм приказвал за нуждата от ограничения, да не се прекалява с тях и да се обезпечи нормалност за тяхното осъществяване. Трябва да се убедят хората. Допускат се различни отзиви, което е необичайно “. Това разяснява пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни заболявания и член на Националния действен щаб. 

По думите му до 14-и ноември случаите на Covid-19 у нас са се увеличавали стремглаво и от този момент сме в едно плато, което обаче е нежно. 

" 21 дни е интервалът, за който трендовете след предприемане на ограниченията могат да се преценяват... При децата рядко може да се развие клинично проявление на коронавирусната зараза, само че те доста елементарно заразяват по-възрастните “. 

Няма вкарване на безпорядък в обществото, безапелационен е проф. Кантарджиев. 

В предаването " 12+3 “ той акцентира: 

" Най-важното беше, в случай че имаше схващане у хората и те носеха маски, нямаше да имаме по над 3000 случая дневно, а щяхме да имаме по 300 дневно. Но липсва надзор и схващане. Наруши се и доверието в лекарите поради противоречащите неща, които се приказват. Ако си се заразил с нисковирусно число можеш да преминеш заболяването или с леки признаци, или с никакви. Трябва да сме трезви и да не се плашим ненужно “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР