БФС има готовност да промени датата на конгреса, на който

...
БФС има готовност да промени датата на конгреса, на който
Коментари Харесай

БФС: Конгресът зависи от баражите за Евро 2021

БФС има подготвеност да промени датата на конгреса, на който би трябвало да бъде определено ново управление на съюза. Това ще се случи, в случай че баражът за Евро 2021 България - Унгария остане по стратегия на 4 юни. При триумф, националите ни ще играят на 9 юни с спечелилия от Норвегия - Румъния в съдбоносен мач за място на европейското състезание, което беше преместено за идната година. И.д. президент на БФС Михаил Касабов обаче изрази съществени подозрения, че тези плейофи ще се състоят по стратегия.

" Конгресът на 7 юни не е анулиран, само че в случай че УЕФА запази тези дати, което мощно ме съмнява, конгресът няма по какъв начин да се състои тогава. Ако се запазят тези дати за мачовете, ще се съобразим ", съобщи Касабов пред Българска национална телевизия. Той обаче отхвърли да разяснява възможна нова дата на конгреса, като акцентира, че такава се насрочва от Изпълкома на БФС. 

Касабов за пръв път не изключи опцията да се кандидатира за президентския пост, откакто до момента изрично отхвърляше, че желае да наследи за непрекъснато Борислав Михайлов. " Нека мине този ковид, тогава ще приказваме ", уклончиво разяснява и.д. президент.

Той обаче бе безапелационен в друго - че футболният съюз няма по какъв начин да помогне на клубовете, които изпитват финансови компликации поради спрените шампионати. " БФС няма задоволително средства да помогне на клубовете. Ще създадем всичко допустимо да улесним клубовете, само че за финансови средства не можем да приказваме ", съобщи Михаил Касабов. Преди 10-ина дни от " ЦСКА-София " пуснаха декларация, с която желаеха футболният съюз да помогне финансово или да спомага пред страната за помощ в интерес на всички клубове, които като търговски сдружения не престават да внасят осигуровки в бюджета, само че нямат приходи поради неналичието на мачове.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР