БФБаскетбол ще бъде първата българска спортна федерация, която ще организира

...
БФБаскетбол ще бъде първата българска спортна федерация, която ще организира
Коментари Харесай

БФБаскетбол пренася първенството си онлайн

БФБаскетбол ще бъде първата българска спортна федерация, която ще провежда електронен вид на своето състезание. Турнирът ще се организира онлайн през месеците април и май на игрова подпора PlayStation4 и ще е основан на играта NBA2K20, само че в специфична версия, която разрешава всички състезатели да играят с български тимове. Услугата ще бъде предоставена на БФБаскетбол от Виктор Владов, който е сътрудник на американската компания, създала играта, и е управлявал такива шампионати в Германия.

„ По всяка възможност в идващите 2 месеца епидемиологичната конюнктура на територията на страната, по отношение на публикуваното на ковид COVID-19, няма да разрешава да се практикува баскетбол по залите. Затова взехме решение да дадем късмет на всички, които обичат нашия спорт, да играят от вкъщи си. В понеделник ще предложим на клубовете от НБЛ да включат своите играчи в надпреварата “, разяснява президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

Участието в шампионата ще бъде гратис, а записването ще става през специфична регистрационна форма на уеб страницата на федерацията, която ще се задейства в края на работната седмица. Платформата ще разрешава осъществяване на шампионата в до 16 групи, като всяка от тях ще съдържа по 32 тима.

„ Планираме в играта да са показани всички тимове от НБЛ и „ А “ група. Възможно е всички сформира да бъдат визуализирани с истински екипи и всички реклами върху тях. Рекламните пана от залите също може да бъдат пренесени в играта. Така в огромна степен ще помогнем на клубовете да компенсират корпоративните си сътрудници в изискванията на пресечен действителен шампионат “, показа Виктор Кирков, притежател на компанията „ Спортс Мениджмънт България “, която от 17 февруари тази година е част от оперативното ръководство на федерацията. Той добави, че води диалози с телевизия с национално покритие, която да излъчва онлайн най-интересните мачове от шампионата.

Шампионатът ще се организира по авансово избрана стратегия, а мачовете ще бъдат с начален час 19:00. Всеки от виртуалните тимове ще бъде ръководен от един действителен играч, а всички баскетболисти в играта ще бъдат с подравнен рейтинг, с цел да бъдат съставите с безусловно изравнени благоприятни условия. БФБаскетбол контракти с доставчика на услугата ексклузивитет за образуване на други е-баскетболни шампионати в бъдеще.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР