Безцеремонна, но законна схема за източване на парите на европейските

...
Безцеремонна, но законна схема за източване на парите на европейските
Коментари Харесай

EU Observer разкри схема за източване на европейски пари от бюрократи

Безцеремонна, само че законна скица за източване на парите на европейските данъкоплатци от еврочиновници разкри брюкселското електронно издание „ ЕЮ Обзървър ”.

При междинна заплата от 8600 евро чиновниците  си прибавят и командировъчни по 290 евро дневни, макар че живеят непрекъснато в Брюксел. От тествани сметки на 30 от 350 членове на Европейската и обществена комисия, единствено един-единствен човек не е злоупотребявал по тази скица . От 2015 година до момента е източила 1,47 милиона евро .
 
[Investigation] the vice-president of the received €93,090 of per diems between October 6, 2015 to June 28, 2019 for 321 meetings held only in Belgium, despite living in the country.
— EUobserver (@euobs)

Никой не има намерение да върне надплатеното, тъй като го е получил законно . Проверените 30 души живеят в Брюксел или околните покрайнини, а мнозина са и белгийци с непрекъснат адрес в града. За да отидат на работа с метро или рейс им трябват 5 евро в двете направления, колкото коства и един сандвич.

Европейската икономическа и обществена комисия е съвещателен орган, в който се събират профсъюзи и други дейци, с цел да дискутират по какъв начин да се усъвършенства общественото състояние на европейските служащи.Те вземат дневни освен за формалните съвещания, само че и за присъединяване във фестивали, визити на музеи и други празнични прояви в града.

Вицепрезидентът Исабел Кано Агилар, която е испанка, само че живее непрекъснато в Брюсел, е прибрала по тази скица спомагателни 93 000 евро . Повече от нея 93 600 евро е взел единствено Оливер Ропк е, който е началник на брюкселския офис на австрийските профсъюзи.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР