Безстопанствените животни, които се разхождат свободно в близост до път

...
Безстопанствените животни, които се разхождат свободно в близост до път
Коментари Харесай

Безстопанствени животни блокират АМ Струма с часове, жители недоволстват

Безстопанствените животни, които се разхождат свободно наоколо до път Е79 и Автомагистрала " Струма ", са причина за пътни произшествия. За това сигнализираха за следващ път в " Денят стартира " по Българска национална телевизия поданици на Бобошево.

Стадата от коне и крави блокират пътя с часове съвсем всекидневно. Жители излязоха, с цел да изразят недоволството си. 

" Проблемите са от 7,8 години към този момент. Има безстопанствени животни, пуснати на независимост по парцелите на хората. Унищожават огради, овощни дръвчета, в къщите започнаха да влизат към този момент. Никой не желае да поеме отговорността ", описа Георги Георгиев, гражданин на Бобошево

По думите му подадените сигнали са хиляди, само че от БАБХ " не желаят да си свършат работата и да спазят вл.139 ", безапелационен е той.

" Случаите са доста и в действителност би трябвало да се вземат незабавни ограничения, тъй като някой може да пострада ", показва кметът на общината Стефан Тачев.

Безстопанствени животни в Кюстендилско също унищожават продукцията на земеделците, което води до големи загуби.

Десетки животни има на земеделските земи и към основния път за Банско. Въпреки съществуването на високи мантинели, животните намират метод и излизат на основния път.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР