Безспорно е, че българското общество и българската икономика не могат

...
Безспорно е, че българското общество и българската икономика не могат
Коментари Харесай

Дончев: Икономиката не може да остане безкрайно под карантина, мерките ще бъдат либерализирани поетапно

Безспорно е, че българското общество и българската стопанска система не могат да останат безпределно дълго в карантинен режим, освен поради стопанските последствия, само че и поради груповия психиатричен статус на нацията. Следим всеки ден данните, вършим разбори.  Това съобщи пред Българска национална телевизия вицепремиерът Томислав Дончев.

„ На щаба и на държавното управление ни се желае повече, в сравнение с българските жители, да пристигна един миг, когато ще можем да вкарваме по-либерални ограничения Тази обстановка е тежка за всички, само че това бива да се да се прави по-рано, в сравнение с е належащо “, разяснява Дончев.

„ Най-злощастният сюжети, в който можем да влезем, е с помощта на дисциплинираност, добра организация, ранно  предприети ограничения да бъдем свръхокуражени от този триумф и бързо да либерализираме ограниченията, след което болестта да ни удари тежко. Това би означавало, че сме нанесли двойна вреда, първо сме блокирали стопанската система обществения живот и стопанската система за месец и половина, а по-късно болестта въпреки всичко е победила “, добави той.

По думите му в случай че някой би трябвало да се гордее от дребното смъртни случаи и демократичните ограничения, това е българското общество, което по-скоро се оправя.

Той добави, че разхлабването на ограниченията ще се случва поетапно.

„ Не си представяйте по какъв начин в един миг връщаме обстановката към края на месец февруари – без никакви ограничавания, без никаква дисциплинираност, без никакви ограничения. Всичко ще бъде гладко и поетапно “, добави той.

Вицепремиерът съобщи, че всяко мъчно време преподава уроци и изрази вяра, че  сме задоволително положителни възпитаници да ги научим.

„ Всяко мъчно време разрешава да се ревизират хората, институциите и приятелите – какъв брой са здрави. В епицентъра на рецесията не съм сигурен, че е време за уроци, само че си разрешавам да мисля и за това. На какви уроци ни учи рецесията. Има доста уроци, само че бих предпочел да ги опиша, откакто рецесията свърши. Това е един голям стрес тест за доста системи, който демонстрира кое работи както би трябвало, къде какво би трябвало да се промени, на кое би трябвало да се има доверие и на кое не чак толкоз “, съобщи Дончев.

„ Колегите от опазването на здравето от една година пробват електронната здравна карта, в този момент ще се случи до месец ноември гратис “, добави той.

По думите му сред 55-60% от стопанската система работи сега.

„ В земеделието този, които има късмет да си осъществя продукцията – работи, в промишлеността, този, който има поръчки – работи. За страдание не работят тези заводи, чиито съществени клиенти във Западна Европа, и изключително в Германия, краткотрайно са затворили производството. Оттам въпреки всичко идват окуражаващи сигнали, огромни заводи, в това число автомобилни, възвръщат производството, което се надявам бързо да навърже назад веригата на доставки и да има късмет за българските произвеждане “, посочи вицепремиерът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР