Безспорно батерията е една от характеристиките на смартфона, на която

...
Безспорно батерията е една от характеристиките на смартфона, на която
Коментари Харесай

Кой е смартфонът с най-издръжлива батерия

Безспорно батерията е една от характерностите на смарт телефона, на която обръщаме внимание при избора на ново устройство. Въпреки че в днешно време акцентът като че ли е повече върху камерата и дизайна, не трябва да подценяваме и милиамперите. Все отново, не се нуждаем от телефон, цялостен с екстри, в случай че нe можем да се възползваме от тях задоволително дълго.

В YouTube попаднахме на едно видео, което ни впечатли с метода на съпоставяне на флагманите на водещите марки на пазара на смарт телефони - Samsung S10, S10+, Huawei P30, P30 Pro и iPhone XS и iPhoneXS Max . В него най-скъпите и считани за най-хубави устройства към днешна дата вземат участие в забавно състезание, което да покаже коя батерия устоя най-дълго.
 Снимка 414583

За задачата влогърът Арун Майни, който има над два милиона клиенти в платформата за видеосподеляне, демонстрира редом потребление на шестте устройства по един и същи метод .

За да бъде стартът еднакъв, всички смарт телефони са съвсем неупотребявани, заредени са до 100%, а яркостта на екраните е нагласена на едно и също равнище. Важно е да упоменем и какъв е потенциалът на батерията на всяко устройство, преди да разберем какви благоприятни условия на процедура се крият зад тях:

Samsung S10 - 3400 mAh
Samsung S10+ - 4100 mAh
Huawei P30 - 3650 mAh
Huawei P30 Pro - 4200 mAh
iPhone XS - 2658 mAh
iPhone XS Max - 3174 mAh

Първи са продължителните Skype диалози. Още в първите минути се вижда преднината на батериите на Huawei, на които им е належащо повече време, с цел да помръднат на 90 и няколко %. Дори P30 набира преднина от няколко % пред своя по-голям брат P30 Pro.
 Снимка 415739

Следват минути в обществените мрежи, игри, потребление на Bluetooth, GPS, NFC и други сходни функционалности, които са измежду враговете на милиамперите. След към половин час непрекъсната работа, батерията на S10 е на най-ниско равнище - 60%, следвана от двата модела на Apple, като разликата с S10+ е много огромна - 14%.

Камерата на смарт телефоните също понижава доста % на батерията. Затова се тестват и нейните варианти, и най-много записа на 4К видео, който се оказва гибелен за S10, а разликата с S10+ става цели 20%.
 Снимка 407893

Първи конкуренцията напусна iPhone XS (5 часа и 18 минути), последван от S10 (5 часа и 33 минути), iPhone XS Max (5 часа и 58 минути) и Huawei P30 (6 часа и 44 минути).
 Защо батерията на Samsung Galaxy S10 пада толкоз бързо
Защо батерията на Samsung Galaxy S10 пада толкоз бързо

Проблемите с флагманите не престават

Големият победител е Huawei P30 Pro , който устоя на 7 часа и 22 минути непрекъсната приложимост, а сребърният орден отива при S10+ за достижението от 7 часа и 5 минути. Разликата сред двата смарт телефона не е огромна, само че от време на време всяка минута и % може да са ни значими.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР