Безследното изчезване на компютърния гений Джеймс Грей …Името Джеймс Никълъс

...
Безследното изчезване на компютърния гений Джеймс Грей …Името Джеймс Никълъс
Коментари Харесай

Безследното изчезване на компютърния гений Джеймс Грей

Безследното изгубване на компютърния талант Джеймс Грей …Името Джеймс Никълъс Грей може да е непознато за мнозина, само че тези, които се занимават с компютърно програмиране, евентуално са чували за него нееднократно.Роден през 1944 година, доктор Грей се трансформира в именита фигура в света на компютърното програмиране и шифроване. Работи като софтуерен откривател и разработчик за редица огромни индустриални компании, в това число IBM, Tandem Computers, Microsoft и други.Базите данни и технологиите за обработка на транзакции, в чиито разработки взе участие, се трансформират в основа на системи като банкомати, електронна търговия и онлайн извършване на покупки, да вземем за пример Amazon, онлайн билети и търсачки, като Гугъл, наред с доста, доста други.През 1998 година той получава влиятелната премия AM Turing, която признава огромния му принос в развиването на компютрите и е самобитна Нобелова премия в региона на изчислителната техника.
По принцип, всичко, което се прави на компютър, се дължи на пионерската работа на Грей и неговият лист с достижения. Той спомага да се дефинира посоката на цифровата епоха. Грей освен е колос в софтуерната промишленост, само че е обичан от мнозина и е прочут като доста добър човек.

 Джеймс Грей
Джеймс ГрейИ, когато ненадейно изчезва от лицето на земята, за хиляди хора това е същинска покруса.На 28 януари 2007 година, 63-годишният пенсиониран Грей отплава от залива на Сан Франциско със своята 40-метрова платноходка Tenacious. Грей е умел моряк, а времето в този ден е съвсем съвършено – безшумно, ясно и умерено.Той се насочва към островите Фаралон, на 43 км от брега, с цел да разпръсне пепелта на починалата си майка, която умира няколко месеца по-рано. Това е нейната воля, която тя показва в наследството си.Когато Грей отплава, положението на морето е изцяло умерено, водата е равномерна и гладка, а видимостта е извънредно ясна за това време на годината.Ученият се обажда на жена си Дона Карнес. Той е в положително въодушевление и й споделя, че е на към 24 км от брега, и че ще й се обади още веднъж, когато се приближи до островите.След това се обажда на щерка си и оставя известие с радостен глас. Този запис ще се слуша доста, доста пъти, тъй като е последното известие от Грей.Грей споделя по телефона: “Водя баба ти до последното й леговище. Делфините са ме заобиколили. Малко е облачно, само че доста хубаво. Без китове, само че има доста делфини и е доста красиво. Любов и целувка, грижи се за себе си, довиждане. “Това е последното включване от него. Не е ясно какво се е случило по-късно или до каква степен е стигнал. Установено е, че Грей в никакъв случай не е стигал до островите Фаралон. По-късно е открит един свидетел, който е видял лодка, наподобяваща на лодката на Грей. Той споделя, че я е видял на 2-3 км от брега, и че е плавала на север.Когато Грей не се обажда на жена си, както е заречен, а телефонът му не дава отговор, стартира всеобщо търсене на лодката му. Всичко стартира да наподобява много необичайно, защото от лодката не е излъчен сигнал за злополучие. Нито сигнал от автоматизирания радиомаяк, указващ местоположението му, който би трябвало да се задейства автоматизирано, в случай че нещо се обърка.Най-странното от всичко е, че времето и ветроходните условия са допустимо най-хубави. Грей е доста умел моряк, а лодката е първокласна и съвременна.

 78107995 600x338 - Безследното изгубване на компютърния талант Джеймс Грей
По определения от него курс няма стихия, няма огромни талази, няма явна причина, заради която може да е имал проблеми.Като се има поради, че Грей е легенда в софтуерната промишленост, изгубването му незабавно се трансформира в гореща вест и стартира огромно търсене. През идващите четири дни са наети стотици лодки, хеликоптери и самолети за търсене, дружно с бреговата защита, локалните шерифски отдели и службата на Националния парк.Те сканират голям регион от океана, само че не откриват диря от лодката на Грей, даже парче отломка или петна. Няма очевидци, които да са видели лодка в неволя, нито остатъци от нея. Всички близки крайбрежия на стотици километри на север и юг са деликатно тествани, само че също не е намерено нищо съмнително.Усъвършенстваното подводно търсене, употребяващо съвременно сонарно съоръжение и безпилотни дронове, също не открива следи от Грей и неговата лодка.Всички са озадачени, че в спокойни условия, в кристална и спокойна вода, не е открита нито една диря …Четете още: SOS: една от най-странните и злокобни неразгадани загадки в ЯпонияБреговата защита усърдно сформира лист на всички огромни кораби, които са били в региона и може да са срещнали Грей. Тези кораби деликатно са изследвани за всевъзможни признаци на удар и са прегледани записите в дневниците им, само че нищо не е открито.Всичко наподобява по този начин, като че ли Грей и лодката му са се изпарили във въздуха.Отчаяни да намерят обичания сътрудник, доста от програмистите в софтуерната промишленост на Силициевата котловина събират обилни запаси, с цел да опитат различен метод да намерят Грей.Те вземат решение да употребяват спътници WAN, с цел да координират всеобщо търсене в хиляди изображения с висока разграничителна дарба.Включват се някои от най-ярките мозъци в науката и технологиите, подкрепени от компании като Amazon, Microsoft, Гугъл и Oracle, както и учени от американския флот, Лабораторията за реактивно задвижване на НАСА и Института за проучване на аквариума в Монтерей Бей.

 Джеймс Грей с внучето си
Джеймс Грей с внучето сиТова е невиждано съдействие, което води до проучване на безчет сателитни изображения и колосална обработка на данни от хиляди онлайн доброволци. Извършено е най-подробното картографиране на 132 000 квадратни благи океан сред Южна Калифорния и Орегон. Всички тези карти са сканирани за един обект – лодката на Грей или нейните остатъци.Изображенията и получените данни са тествани за повторно, и по-късно още веднъж от Университета Джон Хопкинс, Университети на Хавайските острови и Научния институт за галактически телескопи в Балтимор.Специално за случая са основани доста усъвършенствани компютърни симулации, с цел да се дефинира коя страна на течението може да е повлякла лодката на Грей, в случай че вероятно той е изгубил надзор над нея. НАСА разрешава на екипите за търсене да употребяват високотехнологичния аероплан ER-2, значително той е цивилна версия на разследващ аероплан, за сканиране на стотици километри в региона.Това е зашеметяваща проява на съгласуваност и техническа мощност, невиждана до момента, което революционизира метода, по който се прави мореплаването в наши дни. Но нито лодката на Грей, нито той самият в миналото са били открити.Оттогава се носят разнообразни клюки за случилото се с доктор Грей. Една от главните теории е, че някакъв тежък обект, като пън, е пробил дупка в корпуса на лодката. Тя е имала лек и тъничък корпус, защото е издигната за насърчаване на скорост. Може елементарно да бъде пробита и бързо да потъне, без да остане време на Грей за каквото и да било деяние.Един от следователите по случая споделя: “Мога да си показва милион сюжети, при които на дъното ще има дупка с задоволително вливаща се вода, която Джеймс не може да запуши или да поправи. Джеймс е инженер и можете да си визиите по какъв начин мисли: “Мога да поправя това! ”, само че след това всичко пропада.Той е мощен човек, който съвсем не се паникьосва. Което може би е доста неприятно, тъй като по-малко способен човек щеше просто да вземе уоки-токито и да се обади за помощ. ”Това може да изясни по какъв начин той е липсващ при толкоз ясни условия, само че към момента не изяснява цялостното неявяване на парчета. След задълбоченото изследване на толкоз обширна територия и никакви следи, то би трябвало да се е случило нещо …Представителят на бранша на Бреговата защита в Сан Франциско разяснява цялостното неявяване на плаващи парчета: “Това се случва много рядко. Ако се случи конфликт или лодката потъне, въпреки всичко нещо ще изплува. “Друга концепция е, че Грей може да се е самоубил. Но фамилията и сътрудниците му отхвърлят ​​това като опция, а и версията не изяснява неналичието на следи от него или лодката му.

 Джеймс Грей и Tenacious
Джеймс Грей и TenaciousДруга известна доктрина е, че съзнателно се е скрил, с цел да остави остарелия си живот и да стартира нов под ново име, което изяснява за какво в никакъв случай не е открит. Но за какво би го направил? Той е доста сполучлив, доста богат, има благополучен брак и внуче, родено през 2005 г.Дъщеря му го разказва като най-щастливия човек, който е виждала. Грей няма известни финансови или юридически проблеми, няма известни врагове, няма проблеми с опиатите или нещо сходно. Защо би оставил щастливия си живот? В това няма необикновен смисъл и всички, които са го познавали, изрично го отхвърлят като опция.Друга догадка е, че той е бил планувана цел за елиминиране, заради компютърните си знания или нещо, на което може инцидентно да се е натъкнал, само че няма доказателства за това.Каквито и да са аргументите за изгубването му, доктор Джеймс Грей в никакъв случай не е открит жив или мъртъв. На 28 януари 2012 година е разгласен законно за мъртъв.През последните години софтуерът на Microsoft WorldWide Telescope е отдаден на Грей. На него е кръстен Изследователският център на Мадисън, Уисконсин.Какво се е случило с доктор Грей? Защо не се е обадил за злополучие? Никой не знае …Изчезването на доктор Джеймс Грей е едно от най-шокиращите, мистериозни и трагични изгубвания, случили се в района …Следвайте ни …
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР