Безработицата в САЩ се е понижила през септември до нов

...
Безработицата в САЩ се е понижила през септември до нов
Коментари Харесай

Невиждано от 50 години дъно за безработицата в САЩ

Безработицата в Съединени американски щати се е намалила през септември до нов 50-годишен най-малко от 3,5 % , като работодателите са основали 136 000 работни места, успокоявайки терзанията на финансовия пазар, че забавящата се стопанска система е на ръба на криза на фона на продължаващите напрежения във връзка с търговията, оповестяват " Асошиейтед прес " и " Ройтерс ".

Американското министерство на труда посочи, че макар извънредно ниската безработица, която е намаляла в съпоставяне 3,7 на 100 през август, междинното почасово заплащане леко се е намалило . Спрямо септември предходната година междинното почасово заплащане е повишено с 2,9 на 100 по отношение на темпа на напредък от 3,4 на 100, регистриран при започване на годината.

Наемането на чиновници тази година е по-бавно, защото на фона на усилването на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай международният напредък се забави, а фирмите понижиха капиталовите си разноски.

През последните три месеца наемането въпреки всичко е било на равнище приблизително 157 000 души, което е задоволително за последователно намаление на безработицата.

Безработицата измежду хората с латиноамерикански генезис е намаляла до 3,9 на 100 - най-ниското ниво в историята на статистиката , която се води от 1973 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР