Безработицата в САЩ достигна 18-годишен минимум и в момента е

...
Безработицата в САЩ достигна 18-годишен минимум и в момента е
Коментари Харесай

САЩ отчитат най-ниската безработица от 18 години насам

Безработицата в Съединени американски щати доближи 18-годишен най-малко и сега е едвам 3.8 %, демонстрират данните на Министерството на труда. Заетостта отбелязва по-силен от предстоящото растеж през май. Неселскостопанската трудова претовареност се е нараснала с 223 000 работни места, до момента в който упованията бяха за покачване с към 190 000 места.

През първите пет месеца на тази година са разкрити общо 2.173 млн. нови работни места.

Продължаващото стягане на пазара на труда и понижаване на равнището на безработица до най-ниско равнище от април 2000 година е знак, че компаниите се изправят пред все по-голям проблем с дефицита на свежа работна ръка и са принудени да заплащат повече.

Средното почасово възнаграждение на труда в Съединени американски щати се нараснало през май с 8 цента или с 0.3% по отношение на април, достигайки 26.92 $ на час. На годишна база растежът на осредненото възнаграждение на труда се форсира изненадващо до 2,7% при упования за стабилизация за четвърти следващ месец на равнище от 2,6 на 100.

Продължителността на междинната работна седмица през май остана без смяна на равнище от 34.5 часа.

Тези данни най-вероятно няма да трансформират политиката на Федералния запас за последователно повишение на лихвените ставки, само че ще бетонират упованията на финансовите пазари, че идващото стягане на лихвите ще бъде реалност на съвещанието на Фед на 12-и 13-и юни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР