Безработицата в Европейския съюз се е увеличила през месец юни,

...
Безработицата в Европейския съюз се е увеличила през месец юни,
Коментари Харесай

Въпреки смекчаването на мерките: Безработицата в ЕС се е повишила

Безработицата в Европейския съюз се е нараснала през месец юни, както в Еврозоната, по този начин и в целия Блок, предава AFP.
В Еврозоната безработицата през юни доближи до 7.8%, напълно малко повече от месец май. Като цяло безработицата в Европейския съюз се е повишила от 7% до 7.1% от месец май до юни.
Въпреки това организация "Евростат " предизвестява, че потребления способ може да не взима поради същинския брой на изгубените по време на пандемията работни места, поради карантината и икономическите последствия.
"Евростат " мери безработицата като пресмята броя на хората, които интензивно си търсят работа в последните четири седмици и могат да стартират такава в идващите две.
"В същото време сериозна част от тези, които са се записали в бюрата по труда към този момент не си търсят работа интензивно, поради рестриктивните мерки на карантината ", допълват от организацията.
Общо в целия Европейски Съюз "Евростат " пресмята, че има малко повече от 15 млн. безрасботни, от които 12.6 млн. са в еврозоната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР