Безработен мъж от две години е сред измамените с надомна

...
Безработен мъж от две години е сред измамените с надомна
Коментари Харесай

Един от измамените с надомна работа в Пловдив: Зарадвах се, защото съм без работа от 2 години

Безработен мъж от две години е измежду излъганите с надомна работа от мошеника, който бе арестуван в Пловдив. Както TrafficNews.bg заяви 37-годишен мъж е завлякъл с пари над 80 души като им е обещавал надомна работа. Повдигнати са му обвинявания за машинация в изискванията на рисков рецидив, като го грозят сред 3 и 10 години затвор. Измамникът е от Перник, незает е, лежал е в пандиза за сходни закононарушения и има богато престъпно досие.

Той е работил от 2012 година до момента, на един от потърпевшите Петър Симов е заречен месечна заплата от 1500 лв., като за тази цел му е изискал такса от 50 лв., с цел да получи първичните материали. Става въпрос за направа на детски играчки.

Симов е претърпял злополука и от този момент е с ТЕЛК. Не може да работи всяка специалност, само че когато видял обявата се зарадвал.

„ Изпратих парите. Минаха няколко дни, телефонът на мъжа се изключи. Изчаках още няколко дни и подадох сигнал в полицията “, сподели Симов пред БТВ.

От прокуратурата дефинират арестувания мъж като „ лъжец по специалност “.

„ Схемата е доста простичка и ефикасна. Установили сме, че това лице от 2012 година насам главно се занимава с такива измами, като има и няколко документни закононарушения “, сподели Атанас Илиев, заместник-районен прокурор на Пловдив.

По думите му измамниците все по-често прибягват до интернет, тъй като по този начин доближават до по-големи групи от хора.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР