Безпрецедентно събитие срещу проявите на антисемитизъм се състоя във Франция.

...
Безпрецедентно събитие срещу проявите на антисемитизъм се състоя във Франция.
Коментари Харесай

Франция излезе по улиците в протест срещу антисемитизма

Безпрецедентно събитие против деянията на антисемитизъм се състоя във Франция. Митингът, който се организира на Площада на Републиката в центъра на Париж, беше най-голямата от повече от 10 демонстрации в цялата страна против прояви на антисемитизъм, написа БГНЕС.
Близо 20 политически партии приканиха последователите си да се включат в митинга, а министър председателят на Франция Едуар Филип беше на демонстрацията в Париж.
По-рано денем френският президент Еманюел Макрон сподели, че Франция ще направи нужното, с цел да спре закононарушенията, стимулирани от ненавист.
Повод за митингите беше поругаването на 96 надгробни паметника в еврейско гробище в Елзас, близо до границата с Германия. На гробовете бяха издраскани със спрей пречупени кръстове, а на един беше написано, че това е дело на Черните вълци от Елзас - неонацистка, сепаратистка група, дейна през 70-те години на XX век.
Това беше вторият сходен случай в региона, като през декември други 40 гроба, както и монумент на жертвите от Холокоста, бяха поругани в градче на към 30 километра от идната офанзива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР