Безпрецедентни мерки на стойност 2 милиарда лева са заложени в

...
Безпрецедентни мерки на стойност 2 милиарда лева са заложени в
Коментари Харесай

Премиерът Петков: Безпрецедентни мерки на стойност 2 милиарда лева са заложени в актуализацията на държавния бюджет

Безпрецедентни ограничения на стойност 2 милиарда лв. са заложени в актуализацията на държавния бюджет, с които държавното управление ще поддържа българските жители.

Това съобщи министър председателят Кирил Петков при започване на постоянното държавно съвещание.

Министерският съвет ще гласоподава през днешния ден нарастване на пенсиите с 10% от 1 юли като към покачвания размер се прибавят още 60 лв. от така наречен коронавирус добавки. Таванът на пенсиите се усилва от 1500 лева на 2000 лева „ В последните 12 месеца минималната пенсия се е повишила със 167 лева, до момента в който растежът й през последните 12 години е бил единствено 100 лева “, означи министър председателят.

С актуализацията на бюджета се дава опция на бензиностанциите да понижат цената на дизела и бензина без добавки с 25 стотинки на литър, а електрическата сила и втечненият газ се освобождават от данък. „ Данък добавена стойност за парното се понижава на 9%, тъй като държавното управление прави всичко допустимо крайната цена на потребителя да бъде понижена “, акцентира министър-председателят.

Въвежда се невиждана нулева ставка на Данък добавена стойност за хляба. Облекчават се данъчните заплащания за младите работещи фамилии, с цел да могат да се оправят с инфлацията. „ При начертаните ограничения крайният недостиг остава на 4,1%. Не харчим повече, а подкрепяме тези българи, които имат най-голяма потребност “, безапелационен бе Кирил Петков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР