Безпрецедентната за българския бейзбол серия без загуба на София Блус

...
Безпрецедентната за българския бейзбол серия без загуба на София Блус
Коментари Харесай

На върха остана място само за един: "София Блус"

Безпрецедентната за българския бейзбол серия без загуба на " София Блус " продължи и против най-сериозния противник на столичани в шампионата - рекордьора по трофеи " Бизони " (Благоевград). В супердербито от V кръг на постоянния сезон в ББЛ " сините " не просто победиха 22-кратния първенец, а сложиха несвоевременен завършек на мача - 12:2 за 8 ининга на ст. " Диана " в София.

Нокаутът беше закрепен с двоен шлагер с 2 RBI на Георги Мичев против риливъра на гостите Теодор Димитров при 1 навън в осмата част. В началото на мача 34-годишният първи бейзмен на " блусарите " откри резултата със соло изстрел над оградата против стартера на " бизоните " Петьо Петков в 3-тия ининг - негов дебютен хоумрън в шампионата и общо втори в кариерата.

С хоумрън за " Блус " се отличи и питчерът Евгений Черноземски, хвърлял цялостен мач от възвишението и постигнал 12 страйкаута за 8 ининга. И двете точки за " Бизони " означи кетчерът Любомир Георгиев, втората с хоумрън в 8-ия.

За " София Блус " (5-0) успеха беше 35-а поредна, като тимът няма загуба още от края на сезона през 2019 година От началото на актуалното състезание точковата разлика на отбора е 82:5 при изиграни единствено 29 ининга в 5 мача. С следващия триумф носителят на златен требъл от купата в ББЛ, Купата на България и Купа " София " през последните три сезона оглави еднолично класирането за 2021 година, оставяйки " Бизони " (4-1) на втора позиция.

По средата на постоянния сезон ясно се оформи цялото каре любимци за присъединяване във Финалната четворка. На трето място се утвърди бронзовият медалист от 2020 година " Академици " (София), който завоюва столичното дерби против " Юнак " с 10:8 на своя ст. " Октомври " в Студентски град.

Четвъртата позиция пък окупира " Атлетик " (София) след безапелационен домашен триумф над " Койоти " (Дупница) - 17:8 на ст. " Диана ". Гостите поведоха с 4:0 в 1-вия ининг, само че " зелените " стигнаха до цялостен поврат с мощна игра в офанзива. С хоумрън за успеха се отличи Мартин Велинов, а за " койотите " топката изкара Богомил Костов.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР