Безпрецедентната диверсия срещу газопроводите Северен поток по същността си е

...
Безпрецедентната диверсия срещу газопроводите Северен поток по същността си е
Коментари Харесай

Горещо от Путин кого обвини в саботаж на Северен поток


Безпрецедентната измама против газопроводите " Северен поток " по същността си е акт на " интернационален тероризъм ", съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин в телефонен диалог с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган, съобщи ТАСС, като се базира на пресслужбата на Кремъл.

Путин е споделил, че Русия ще изиска незабавно разискване на този въпрос в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.  
-->
Двамата държавни глави са разискали необятен кръг от въпроси от двустранния дневен ред, в това число и обстановката в Украйна.

" Президентът Ердоган прикани съветския водач Владимир Путин да даде още един късмет на договарянията и е съобщил, че е подготвен да посредничи в този развой ", се споделя в известие на канцеларията на турския президент, представено от ТАСС.

Освен това Ердоган се е оповестил за удължение на периода на съглашението от Истанбул за износа на украинско зърно, който изтича през ноември. Той подчертал, че продължава работата за безпроблемния експорт на торове и зърно и от Русия.

Двамата водачи са коментирали и засилващата се динамичност търговско-икономическите връзки сред Русия и Турция и забележителното нарастване на стокообмена, добави пресслужбата на Кремъл.

" Беше дадена позитивна оценка на съдействието в областта на енергетиката в границите на реализирането на контракти за доставки на съветски природен газ в Турция и взаимното строителство на АЕЦ " Аккую ", се споделя в известието на Кремъл.

Путин и Ердоган са подчертали, че и двете страни са заинтригувани от реализирането на договореностите, реализирани на среща на върха на ШОС в Узбекистан.

Двамата водачи са се разбрали да продължат руско-турския разговор в разнообразни формати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР