Безпрецедентна репресия и цензура се оказва над редакцията на вестник

...
Безпрецедентна репресия и цензура се оказва над редакцията на вестник
Коментари Харесай

Изхвърлят Труд от редакцията по заповед на правителството на Радев

Безпрецедентна принуда и цензура се оказва над редакцията на вестник "Труд ", научи извънредно ПИК. Екипът на медията ще бъде изхвърлен през днешния ден на улицата по заповед на регионалния шеф на София Митко Михайлов.

Решението е пристигнало по искане на Велислав Минеков, който в последните си дни като министър на културата е разпоредил редакцията на "Труд ", която се намира на ул. "Лъчезар Станчев " 7 в София, да бъде запечатана.

Така от през днешния ден медията ще остане на улицата, като ще има единствено седмица, с цел да си откри нов офис и да реалокира цялото си съоръжение.

Пред ПИК основният редактор и притежател на "Труд " Петьо Блъсков изясни, че цензурата и репресията идват от културния министър на Румен Радев - Велислав Минеков.

"Не сме известени за това искане. Заповедта му е безусловно незаконосъобразна. Къде ще отидем измежду зима и преди Коледните празници? ", попита пред ПИК Петьо Блъсков и посочи, че бруталната принуда идва поради разкритията на "Труд " за схемите на Минеков, както и поради публицистичната им политика, която не мълчи за нарушаванията на президента Румен Радев.

Така през днешния ден в редакцията на "Труд " ще влезе заместник-министър на културата дружно с комисия от регионалната администрация, които ще запечатат офисите на медията. Журналистите пък ще имат единствено седмица, с цел да реалокират цялото си съоръжение в нова постройка, където да продължат активността си.

ПИК научи още, че екипът на "Труд " готви гражданско непокорство и ще откаже да напусне пространствата, които употребява. Според редакцията не медията дейностите на културния министър на Румен Радев са незаконосъобразни и са следващ акт от невижданата принуда против една самостоятелна медия в демократична страна, каквото би трябвало да е България
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР