Безпрецедентна криза на националната сигурност е блокирането на Търговския регистър

...
Безпрецедентна криза на националната сигурност е блокирането на Търговския регистър
Коментари Харесай

Христо Иванов: Борисов да свика Съвета по сигурността за Търговския регистър

Безпрецедентна рецесия на националната сигурност е блокирането на Търговския указател съгласно някогашния правосъден министър Христо Иванов, който в този момент е ръководител на партия " Да, България ".
Той изиска министър председателят Бойко Борисов да свика незабавно Съвета по сигурността при Министерския съвет и да даде цялостна оценка на обстановката за възобновяване и сигурността на данните.
Трябва явен отговор на въпроса кой дава отговор за тази злополука. Тук, несъмнено става дума за компанията, която е поддържала Търговския указател (ТР) и за адекватността на настоящия надзор от страна на Агенцията по вписванията. Оставките са най-малката част.
Трябва цялостна бистрота на договорите и съпътстващата документи, в това число одитни отчети и други Отново на равнище министър председател би трябвало оценка на материалните вреди и ограниченията за тяхното компенсиране.
Според него в рецесията с Търговския указател става дума за власт. Контрол върху данни, управнически процеси и държавността като цяло, какъвто в никакъв случай до в този момент в историята на човечеството не е могъл да бъде упражняван. Контрол, който в мътната вода на децентрализираната ни политика по киберсигурност, може да се окаже в ръцете на нашата мафия или на непознати служби.
Според Иванов е нужен явен отговор ще бъдат ли възобновени данните в Търговския указател и с какво тъкмо равнище на сигурност.
Ако рецесията е провокирана съзнателно, то задачата е манипулиране на едни или други данни. Въпросът е дали е имало такава операция и до каква степен отсега нататък тя ще бъде предотвратена, пита някогашният правосъден министър.
" Мотив има - става дума за големи пари и ползи, изключително в навечерието на инспекциите от ЕЦБ и Европейска комисия във връзка с нашите банки, застрахователи, пенсинонни сдружения и държавни компании поради засиленото съдействие по пътя към Еврозоната. Очевидно и опция е имало ", безапелационен е Христо Иванов.
Този отговор би трябвало да бъде даден на най-високо равнище, безапелационен е Иванов.
" Става дума за тежък срив на националната кибер сигурност, който издава пагубната некомпетентност на цялостната политика по отбрана на осведомителния суверенитет на страната. Имаме една извънредно слаба Агенция за електронно ръководство, която не разполага нито с инструментите, нито с потенциала, нито с политическата поддръжка да извършва номиналния си мандат. Имаме и незнаен потенциал в ДАНС и другите служби ", сподели Иванов.
Според политика е децентрализиран методът към построяването на цялата система на електронно ръководство. Това е все едно да нямаме единна войска, а общински и отраслови опълчения, на които да разчитаме да се договарят между тях, с цел да обезпечат националната политика за сигурност, обобщава обстановката политикът. По думите му компаниите, които обезпечават киберсигурността, го вършат непрозрачно, без съответни национални стандарти за потенциал, сигурност и отговорност.
" Често става дума за безконечните остарели ченгета, които въртят следващите мътни номера с печелене публични поръчки и нахално влачене, мазане и кърпене при осъществяването им ", съобщи Иванов.
Според Христо Иванов е належащо преосмисляне на политиката по създаване на електронно ръководство и гарантиране на киберсигурността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР