Безпокойство от ареста на българския гражданин Николай Малинов за шпионаж

...
Безпокойство от ареста на българския гражданин Николай Малинов за шпионаж
Коментари Харесай

Руското външно се възмути от ареста на Малинов

Безпокойство от ареста на българския жител Николай Малинов за " шпионаж " в интерес на Русия безпокои Москва, стана ясно от изказване на представителя на външното министерство Мария Захарова, представена от РИА Новости. Работата на неправителствената организация " Русофили ", на която той е водач, е ориентирана към развиване на връзките сред двете страни, изясни Захарова на постоянния си брифинг за медиите.

В понеделник в България стана известно, че Николай Малинов е арестуван за шпионаж в интерес на Русия. Българският министър председател Бойко Борисов прикани да не се смесват междудържавните връзки и шпионският скандал към Малинов. Премиерът означи, че всички неправителствени организации в България имат право да реализират активност, напомня РИА Новости.

" Ние сме обезпокоени от тези обвинявания, които бяха повдигнати на ръководителя на българската организация " Русофили ". Дейността на това Неправителствени организации, както разбираме, е била ориентирана извънредно към развиване на двустранното съдействие и подсилване на другарските връзки сред народите на нашите две страни ", съобщи Захарова.

" Разчитаме, че държавното управление на България ще се въздържа от стъпки, които биха могли да слагат под въпрос сегашната позитивна динамичност в двустранните връзки и ще бъде продължена взаимната работа по осъществяване на постигнатите напоследък договорености, включително и в филантропичната и културната сфери за предпазване на сплотяващото ни историческо завещание ", сподели в умозаключение говорителката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР