Безпочвени клевети - така определи бившият здравен министър проф. Костадин

...
Безпочвени клевети - така определи бившият здравен министър проф. Костадин
Коментари Харесай

Костадин Ангелов след обвинянията от МВР: Безпочвени клевети!

" Безпочвени клюки " - по този начин дефинира някогашният здравен министър проф. Костадин Ангелов обвиняванията към него от страна на вътрешното министерство.

Ангелов и Кирил Ананиев, който заемаше поста на здравен министър в държавното управление на ГЕРБ преди АНгелов през днешния ден бяха дадени на прокурор от Министерство на вътрешните работи по случая със градежа с детската болница. Проверка е посочила, че има данни за вероятно осъществено закононарушение от двамата някогашни министри на опазването на здравето в интервала от началото на април 2020 година и началото на октомври същата година, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Ето по какъв начин проф. Ангелов разяснява новината във фейсбук:

Разпространената през днешния ден от Министерство на вътрешните работи информация за това, че " имало данни за осъществени длъжностни закононарушения по отношение на публичната поръчка за построяването на Национален институт по педиатрия " през 2020г., всъщност съставлява предумишлено разпространяване на погрешна информация, защото:
Преценката на този въпрос първо е от компетентността на Прокуратурата, а не на МВР;Авансовото заплащане, за което става дума в известието на Министерство на вътрешните работи, не е подредено от Министерството на здравеопазването или от Министъра на опазването на здравето, а от държавното акционерно сдружение - възложител на публичната поръчка за построяването на детската болница;Лично аз нямам нищо общо нито с решението за разкриване на процедурата за публичната поръчка, нито с решението за основаването на държавното акционерно сдружение, встъпило в правата на възложитиля по поръчката, нито с ръководството и мениджмънта на последното.
Ето за какво, публикуваните през днешния ден изказвания от страна на Министерство на вътрешните работи, по отношение на мен, съставляват всъщност безпочвени клюки.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР