Безплатно измерване на кръвната захар и образователна кампания за рисковите

...
Безплатно измерване на кръвната захар и образователна кампания за рисковите
Коментари Харесай

Безплатно измерване на кръвна захар и обучение за диабет в Пловдив

Безплатно премерване на кръвната захар и просветителна акция за рисковите фактори за диабет ще се проведат в границите на Първия народен фестивал на пешеходеца, който ще се организира в Пловдив.

Безплатното премерване на захарта ще се състои на 19 май (неделя) от 9.00 до 15.00 ч. на Гребната база . То ще се прави от студенти по фармация от МУ - Пловдив. Успоредно с проучването, бъдещите медици ще коментират и рисковите фактори за диабет, както и здравословния метод на живот.

Целта на самодейността е да се разпространява здравословния и деен метод на живот и се провежда от Медицински Университет – Пловдив, Община Пловдив, Община Бакленберге, Българско посолство в Кралство Белгия и благодарение на фармацевтичната компания “Ново Нордиск “.

Диабетът е обществено значимо хронично заболяване, над 500 000 са хората в стра-ната, които страдат от него, а други 220 000 са с предиабет. Без съответно лекуване диабетът може да докара до тежки увреждания като сърдечно-съдови болести, хронична бъбречна непълнота, ретинопатия, полиневропатия, ампутации на крака, и други

Рискови фактори
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР