Безплатни прегледи за бъбречни заболявания ще извършват нефролозите в болница

...
Безплатни прегледи за бъбречни заболявания ще извършват нефролозите в болница
Коментари Харесай

Нефролози ще преглеждат безплатно за бъбречни заболявания в болница Лозенец

Безплатни прегледи за бъбречни болести ще правят нефролозите в болница " Лозенец ", оповестиха от лечебното заведение. Инициативата е във връзка Световния ден на бъбрека - 10 март.

Прегледите ще бъдат на 10 март, от 8:30 ч. Необходимо е авансово записване на тел. 02 96 07 682 или посредством контактната форма, оповестена на уеб страницата на болничното заведение. Желателно е пациентите да носят предишна здравна документи и настоящи проучвания на кръв и урина - цялостен разбор със седимент и микробиологични проучвания на урина.

Заболеваемостта от хронично бъбречно заболяване е сред 11-13%, а в България - към 14%, допълниха от болничното заведение. Хроничното бъбречно заболяване се среща най-често във възрастовата група 45 - 64 година Диабетът и високото артериално налягане са измежду най-честите аргументи за развиване на хронично бъбречно заболяване.

Симптомите, които насочват към нужда от консултация с нефролог, са обща изнемощялост, постоянно уриниране, съпроводено с парене и щипене, обособяване на по-мътна или пенеста урина, по-често уриниране нощем, поява на отоци по клепачите и долните крака, суха и сърбяща кожа, железен усет в устата, гадене и повръщане.

При огромна част от хората с хронично бъбречно заболяване липсват признаци и то се открива инцидентно при осъществяване на проучвания по различен мотив.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР