Безплатни електронни учебници от догодина. Това става ясно от информация

...
Безплатни електронни учебници от догодина. Това става ясно от информация
Коментари Харесай

Безплатни електронни учебници от догодина

Безплатни електронни учебници от следващата година. Това излиза наяве от информация на министерството на образованието и науката.

Всички учебници за учениците от 8. до 12. клас ще бъдат налични за гратис прилагане в „ Дигиталната раница “ от следващата година. В момента в платформата са качени  учебниците от 1 до 7 клас, които по закон са безвъзмездни.

Това обсъждаха на работна специалисти от Министерството и образованието и науката. В нея участваха и районните ръководства по образованието, отдадена на „ Дигиталната раница “. Тя се построява по план „ Образование за утрешния ден “ на Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020 година

Достъп до електронните учебници в платформата имат учениците, учителите и родителите посредством сметките си в edu.mon.bg. Те могат да употребяват учебниците за съответния клас, в който учи ученикът.

„ Дигиталната раница “ е основен инструмент, с който даваме на всеки консуматор в системата – учители, възпитаници и други ползватели, достъп до цифрови запаси, а с течение на времето и до от ден на ден цифрово наличие “. Това сподели заместник-министърът на образованието и науката Наталия Митева.
Тя уточни, че политиката на МОН е от една страна цялата система да бъде обезпечена с цифрови запаси. От друга страна се цели да се даде опция на учителя да бъде създател – самичък да основава електронно образователно наличие като употребява ресурсите в „ Дигиталната раница “.

Предвижда се хиляди учители да бъдат подготвени да работят с платформата още в идващите месеци.

Една от дълготрайните цели е образованието на учениците да стане персонализирано.

„ Дигиталната раница “ дава опция за това посредством основаване на интерактивни уроци. Те съдържат извършения, задания, игри, които дават информация по какъв начин всеки възпитаник възприема урока, с какво се оправя добре и къде има пропуски. Платформата дава опция за създаване и на интегрирани уроци сред няколко предмета.

Предвижда се „ Дигиталната раница “ да бъде приспособена и за възпитаници със специфични просветителни потребности. По плана към този момент е обезпечена техника за учебни заведения за деца със сензорни увреждания като четящи устройства и устройства за възпроизвеждане на тон.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР