Безпилотният кораб остава в космоса за неопределено времеBoeing X-37B е

...
Безпилотният кораб остава в космоса за неопределено времеBoeing X-37B е
Коментари Харесай

Секретният Boeing X-37B подобри собствен рекорд

Безпилотният транспортен съд остава в космоса за неопределен срок

Boeing X-37B е орбитален галактически транспортен съд за многократна приложимост (снимка: Center for the National Interest)

Американският безпилотен транспортен съд Boeing X-37B, който в този момент е в орбита към Земята, счупи личния си връх, подложен през 2017 година – тогава секретният уред прекара съвсем 718 дни в космоса.

Boeing X-37B е орбитален галактически транспортен съд за многократна приложимост. Дължината на апарата е 8,8 метра, а размахът на крилата – 4,6 метра. Поради дребния си размер, корабът може да се изстрелва с елементарни ракети-носители – през август 2017 година X-37B беше изведен в орбита със SpaceX Falcon 9.

Нещо повече, корабът е кадърен да се връща на Земята независимо, като се приземява на писта. Малко се знае за този галактически план на Съединени американски щати. Според специалисти, X-37B може да извършва разследващи задачи, да тества ново съоръжение и даже да връща на Земята дребни спътници, които са се развалили, като за задачата се употребява товарното поделение на кораба.
още по тематиката
Към днешна дата два модела на Boeing X-37B извършиха поредно четири галактически полета с дълготрайност 224, 469, 675 и 718 дни, а петата задача на кораба към момента продължава – датата на неговото довеждане докрай е незнайна.

Всичко, което се знае за сегашни полет е, че X-37B достави в орбита няколко спътника и пробен охлаждащ елемент с топлинни тръби.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР