Безпилотният китайски космически апарат Тянвън-1 изпрати до командния пункт на

...
Безпилотният китайски космически апарат Тянвън-1 изпрати до командния пункт на
Коментари Харесай

Китайската сонда Тянвън-1 изпрати видео от Марс

Безпилотният китайски галактически уред " Тянвън-1 " изпрати до командния пункт на Китайското национално галактическо ръководство видеозапис, сниман в орбитата на, заяви ТАСС.

Записът бе публикуван от Китайската централна телевизия.

Сондата е снимала повърхността на планетата, движейки се от осветена от Слънцето част на Марс към по-тъмната му страна. На фрагментите може да се види марсианският релеф, съобщи БНР.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Космическата сонда " Амал " (в превод от арабски " Надежда " ) на...

Преди това " Тянвън-1 " направи първа фотография на Червената планета и я изпрати до командния център. На черно-белия кадър са запечатани равнината Ацидалия, кратерът Скиапарели, долината Маринър.

На 10 февруари " Тянвън-1 " сполучливо навлезе в орбитата на Марс. Ден по-рано в орбита навлезе. Очаква се през май-юни китайският уред да кацне в южната част на равнината Утопия.

Следващата седмица НАСА ще спусне роувъра Perseverence на Марс. Кацането е планувано за 18 февруари. Само Съединени американски щати до момента са съумели да осъществят кацане в тежките условия - осем пъти, като се стартира от задачите " Викинг ".

На Марс в този момент работят спускаем уред и роувър. На орбита са и три американски задачи, две европейски и една индийска.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР