Безотговорно е, ако отново отидем на предсрочни избори, смята зам.-председателят

...
Безотговорно е, ако отново отидем на предсрочни избори, смята зам.-председателят
Коментари Харесай

Тома Биков: Действащият изборен кодекс е на Мая Манолова и Слави Трифонов

Безотговорно е, в случай че още веднъж отидем на предварителни избори, счита зам.-председателят на ГЕРБ

„ Надявам се да не отиваме на предварителни избори, би било безконтролно. Следващите предварителни избори няма да дадат по-лесно решение от това, което е сега ”.

Това съобщи в студиото на „ На Фокус ” по депутатът от ГЕРБТома Биков.

„ Полагаме всички старания за основаване на държавно управление, опитваме се да се абстрахираме… Не се ли самовзривява Асен Василев като гласоподава срещу новите самолети, които поддържат Демократична България. Не знам дали отиваме на предварителни избори, ние още не сме получили мандат ”, сподели депутатът.

Той избира да гласоподава в хартия, тъй като има доверие на членовете в Секционните изборни комисии.

Запитан, в случай че през 2023 година има нови избори, ГЕРБ завоюват, само че броят на недействителните бюлетини е висок, какво ще стане. „ Не е въпросът за нас, това е въпрос на права. Ако има 15-20 000 души, които се тормозят да гласоподават с машина, би трябвало да им дадем тази опция. Демокрацията е за всички, освен за хората на площада ”, сподели Биков.

„ Част от съперниците ни, които са по-отдавна в политиката си мислят, че са умни и хубави, другите купуват избори. Те нямат структури по места, нямат хора в СИК. Над 100 000 души вземат участие в изборния развой в България. Мисля, че рискът да се фалшифицира нещо, както е софтуера на машините, е невисок ”, сподели Биков.

„ Това, че одобряваме предлагането да има подобен диалог (с политическите си опоненти), не значи че се отхвърляме и на връщането на хартиената бюлетина. Ние въведохме смесеното гласоподаване, поддържаме това гласоподаване, което беше въведено и от 45-ото Народно заседание. Почти няма гаранции за гласуването. Към този миг в тези условия считаме, че би трябвало да дадем опция за избор ” сподели Биков.

„ Какви са гаранциите за флашки, софтуери, които не съществуват в Изборния кодекс на Мая Манолова, в този момент настоящият ИК е на Манолова и на Слави Трифонов и на тези хора ”, сподели депутатът от ГЕРБ.

Този парламент е в положение да работи, работи по-добре от предходния, който не приемаше закони.

„ Седяхме и анализирахме. Докато проучваме се оказа, че са подписали меморандум с Джеймкорп. Този контракт щеше да бъде изпълняван интензивно, в случай че не бяхме разкрили тази спекулация. Една от аргументите за тази много мощна реакция от страна на Политическа партия, е, че те нямат огромна изгода този парламент да продължи да работи ”, сподели Биков.

„ Стани да седна не е чак толкоз неприятна формула, само че няма кой да седне към този момент ”, сподели с усмивка той, запитан за думите на Борисов, че се готви за 4-годишно ръководство.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР