„Безопасното училище предполага намирането на най – добрия вариант за

...
„Безопасното училище предполага намирането на най – добрия вариант за
Коментари Харесай

Доц. Михаил Околийски: Вирусът е отслабнал, но мерките трябва да се спазват

„ Безопасното учебно заведение допуска намирането на най – положителния вид за деца и учители. От една страна е значимо да не се загуби връзката, опцията за контакти с връстници и това води до тютюнопушене, предпочитание за ранни полови контакти “, съобщи пред Българска национална телевизия доцент Михаил Околийски, представител на СЗО за България.

Средата у дома е сигурна, само че изолира детето от ранния свят, изясни той.
„ Затова би трябвало учебните заведения да започват работа, само че при съблюдаване на значими ограничения – стерилизация и отдалеченост. Децата към този момент би трябвало да съблюдават отдалеченост от метър, метър и половина, да не се скупчват “, сподели доцент Околийски.

Маските наложително би трябвало да се носят от деца над 12 години, а от 6 до 11 е целесъобразно, съгласно родителите им, разясни той.
В час маски би трябвало наложително да носят по-възрастните учители, осведоми още той.
„ Дистанционната форма би трябвало да е в краен случай “, сподели доцент Околийски.

Доц. Михаил Околийски призна, че вирусът е измършавял, само че съобщи, че би трябвало да се съблюдават ограниченията. Той описа, че следи хора в София и в другите градове, които носят маските си на брадичката и влизат в магазин или в аптека, с подготвеност да я вдигнат, в случай че някой им направи забележка.

Относно това би трябвало ли да се имунизираме с противогрипна ваксина, доцент Околийски съобщи, че това би трябвало да се направи. Той подсети, че в България едвам към 3-4% се имунизират, а в Европа има страни, където се доближава до 20-30% или 50%.

По думите на доцент Околийски СЗО чака до края на годината да има ваксина. Руската ваксина, по думите му, не е била подложена на задоволително тествания и по тази причина СЗО счита, че няма ваксина.

СЗО счита, че пандемията ще продължи до края на 2021 година, още веднъж заяви доцент Михаил Околийски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР