Безопасността на децата е от първостепенно значение за родителите. Автопроизводителите също мислят

...
Безопасността на децата е от
първостепенно значение за родителите.
Автопроизводителите също мислят
Коментари Харесай

Детска седалка на Mercedes с нова концепция за по-голяма безопасност

Безопасността на децата е от първостепенно значение за родителите. Автопроизводителите също мислят по какъв начин да защитят по-добре дребните и Mercedes-Benz, например към този момент предлага нова идея за детска сигурност, посредством визия за детска седалка, развита към този момент като първообраз.

Тази детска седалка е оборудвана с функция PRE-SAFE. Преди злополука или евентуален удар на колата, предпазните колани се стягат и се задействат странични защитни детайли. Освен това в седалката са интегрирани съоръжения и мониторинг на виталните индикатори.

Проучване, оповестено през октомври 2018 г. на застрахователите (UDV) демонстрира някои основни казуса в неточност при монтиране на седалката или при закрепване с ремъци. Новата детска седалка е обвързвана в мрежата и понижава риска от неправилна работа посредством мониторинг на инсталацията. Други характерности включват вградена камера и специфични датчици, които следят температурата на детето, сърдечната честота, дишането и положението на съня.

Дали това детско столче ще се развие в серийно произвеждане, към момента не е взето решение. Според Mercedes-Benz обаче някои от представените нововъведения имат голяма вероятност да бъдат внедрени по-късно.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР