Безмилостна война за вниманието на целокупното българско население пред малкия

...
Безмилостна война за вниманието на целокупното българско население пред малкия
Коментари Харесай

Започва ТВ война за милиони: Тръгва седми сезон на хита „Откраднат живот”

Безмилостна война за вниманието на целокупното българско население пред дребния екран ще избухне след броени дни. От двете страни на барикадата са двата колоса измежду родните малките екрани – Нова и Би Ти Ви, които обаче и тази пролет няма да изпъкнат с нови риалити формати, а ще заложат на към този момент изпитани и сполучливи планове. Двете медии ще кръстосат шпаги в жестока борба за милиони левове от рекламодателите.

Битката за рейтинг започва на 24 февруари, когато стартира „ Гласът на България “ по Би Ти Ви, а ден по-късно по Нова Рачков и Зуека ще открият и „ Като две капки вода “. Вече оповестиха някои от участниците в новия сезон на имитаторското шоу, продуцираното от братята Халваджиян – Мария Илиева, Тита и Папи Ханс. Сред имената в прослойка попада и чалга артистът Милко Калайджиев, научи „ Ретро “. Изпълнителят на „ Я елате, пиленца, при батко “ ще има нелеката задача да се хареса на войнствено настроения към попфолка Димитър Ковачев-Фънки, който и този сезон ще прави оценка имитаторските осъществявания на участниците дружно с Хилда Казасян – тя по арменска линия си е напряко с абонамент за място в журЕто.

Заформил се е обаче мълчалив скандал за това кой да бъде третият арбитър, като чудесно осведомени източници разкриват, че Халваджиян и Нова водят люти разногласия за своите любимци. Продуцентите упорстват за завръщането на Виктор Калев. Миналата пролет комикът отряза шоуто, защото му излезе по-доходоносна оферта, а точно – турне в Съединени американски щати и Канада. В малкия екран обаче не били изключително очаровани от изявите на Калев в сезона от 2017 година

Другият вид за третия член на журито е Любо Киров. Поп артистът има опит с журиране в телевизионни формати. За последно бе наставник в петия сезон на „ Х Фактор “ (също на Магърдич и Джуди Халваджиян – б.а.) през есента на 2017 година Както е известно, Нова тв се отхвърли от продуцирането на музикалното шоу поради неудовлетворителен рейтинг. Много от участниците в плана оставаха разочаровани, а множеството реализатори от предходните сезони потънаха в давност, откакто шоуто не изпълняваше уговорката си по контракт да развива гениите си. Поразклатеният рейтинг на „ Х Фактор “ от своя страна докара до голям напор за претенденти в „ Гласът на България “ – най-голямото музикално риалити у нас.

По-логичният процес на разногласието, Любо или Виктор да влезе в журито, клони към Калев, а Киров да се съревновава като участник в плана. Запознати разясняват, че без значение от своя ангажимент към формàта баладичният реализатор се е пазарил за 9 бона на предаване. Така поп звездата ще бъде най-скъпоплатеният в „ Капките “.
Преди два сезона като жури Калев взимаше по 3000 лв. на лайв.

Музикалният формат „ Гласът на България “ пък потегля с нов правилник, нов треньор в лицето на Михаела Филева, нов водещ и доста цифрово наличие, което ще демонстрира какво се случва зад кадър. На водещите Павел и Венци Венц ще асистира за пръв път дъщерята на Игор Марковски – Елина. И до новия член на журито се стигна след дребна конспирация. След като стана ясно, че Поли Генова е бременна и креслото ѝ би трябвало да заеме нов арбитър, се заприказва, че на него ще седне Любо Киров. Впоследствие обаче ангажимент получи Михаела Филева, която е продуцирана от другия член на журито – Влади Ампов-Графа. Това породи подозрения, че певицата с 24-каратова усмивка влиза в плана с подкрепи и връзкарство.

На кулинарния фронт напролет ще се съревновават нормалните обвинени – „ Мастър Шеф “ по Би Ти Ви и „ Хелс Китчън “ по Нова. В петия сезон на „ Мастър Шеф “, който потегля на гърба на „ Капките “ в понеделник, 25 февруари, огромната звезда се обрисува началник Силвена Роу. Блондинката, която ще прави оценка готвачите за пръв път, има личен ресторант в Дубай и се грижи за веган менюто на фамилията на шейха.

Миналата година огромната премия бе чек за 100 000 лева и стипендия за образование в най-престижната кулинарна академия „ Кордон бльо “ в Лондон. За същата сума ще се борят и 18-те готвачи в Адската кухня на Нова, в която деребейства началник Виктор Ангелов.

В борбата за рейтинг се включват и сериалите. Нова тв води с едни гърди напред пред конкуренцията, тъй като стартира излъчването на 3 нови български сериала – и трите премиерни: седми сезон на хитовия „ Откраднат живот “, „ Дяволското гърло “ и „ Господин Х и морето “. Последният носи заплетени комични любовни и житейски обстановки, в центъра на които попада героят на Калин Врачански и връзките му с четири дами. Продукцията споделя с комизъм за дребните и огромните неистини в живота, за фалша в човешките връзки и щастието от това да свалиш маската, която носиш. Така забравеният от малките екрани секссимвол Врачански, който изгря в „ Стъклен дом ”, още веднъж се връща в играта. Сред звездите в продукцията е и Александра Сърчаджиева.

Разследващата престъпна драма „ Дяволското гърло “, продукция на основателите на „ Откраднат живот “, пък се чака да бъде един от най-интересните планове на пролетния сезон. Това ще е смела и първа стъпка на продуцентите в територията на криминалето. Сериалът с огромните звезди Владо Карамазов и Теодора Духовникова е сниман съвсем напълно в Родопите. В „ Дяволското гърло ” са забъркани мистичност и тежки закононарушения, само че се засягат и значими обществени тематики като изменничество, другарство и обич, бежанския въпрос, съжителството на разнообразни етноси. Карамазов е в ролята на проверяващ служител на реда от Смолян, а Теодора е следователка, изпратена от София, която му оказва помощ. Това ще е първи тв конфликт на двамата артисти от Народния спектакъл, употребявани основно в амплоато на любовни персонажи, с провокациите на кримижанра.

Вечер в ефира на Би Ти Ви пък ще продължат да господстват двете турски сапунки – „ Майка “ и „ Горчива обич “, които ангажират вниманието най-вече на дамската публика цели 3 часа и половина.
Инфо: retro.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР