Безлихвените заеми за физически лица, останали без работа заради кризата

...
Безлихвените заеми за физически лица, останали без работа заради кризата
Коментари Харесай

Безлихвените заеми за безработни ще са с гратисен период до 1 година

Безлихвените заеми за физически лица, останали без работа поради рецесията с ковид, ще са за период на погашение до 24 месеца. Отледно получателите им ще имат гратисен интервал от 6 до 12 месеца, в който няма да би трябвало да вършат вноски по връщането им. Това разгласи в ефира на " Дарик " изпълнителният шеф на Българската банка за развиване Стоян Мавродиев. През седмицата капиталът на банката бе повишен с 500 млн. лева, с които да подсигурява безлихвени заеми за потърпевшия от рецесията бизнес и още 200 млн. лева, с които да подсигурява заеми за освободени от работа хора. И в двата случая заемите ще се дават от комерсиалните банки.

От помощта ще мога да се възползват към 130 хиляди души, в случай че всички се възползват от цялостната сума, уточни Мавродиев.

В момента се създават разпоредбите за гарантирането на заемите за бизнеса, само че занапред е ясно, че ще има предел от 2 млн. лева за заем за една компания. Целта е да могат парите да отидат при по-малките компании и повече от тях да могат да се възползват от държавните гаранции, изясни Мавродиев в отговор на въпрос помощта няма ли да се изчерпа като се подсигуряват няколко огромни заеми на шепа компании. Такъв процес на събитията позволи и депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев през седмицата.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР