Бездомниците в цяла Европа са една от най-засегнатите от пандемията

...
Бездомниците в цяла Европа са една от най-засегнатите от пандемията
Коментари Харесай

Криза под радара на Европа: Бездомниците и COVID-19

Бездомниците в цяла Европа са една от най-засегнатите от пандемията групи. В страните на остарелия континт е в действие национална карантина, само че в това време тези, които не могат да останат по домовете си, тъй като нямат такива, получават полицейски санкции за неспазване на ограниченията.
Острият дефицит на защитни маски, ръкавици и дезинфектанти наложи затварянето на дневните центрове, с цел да се ограничи разпространяването на COVID-19. Това е оставило голям % от бездомниците в Европа без помощ. Социални служащи в Амстердам да вземем за пример настояват, че сходни ограничения са неуместни - дневните центрове са затворени в светлата част на денонощието, което остява хората да се шляят по улиците по време на епидемият Според тях това е в цялостен прорез с наложената обществена отдалеченост и всички ограничения против разпространяването на болестта.

Предупрежденията са, че се задава рецесия и то такава, която минава под радарите на управляващите.

Полицията в Италия постанова санкции на бездомници, тъй като нарушават възбраната да се излиза на открито, наложена от държавното управление. Неправителствена организация е излязла с публична позиция адресирана до управляващите, в която приканва вътрешния министър да предприеме ограничения против зародилия парадокс.

Брюксел също има голям проблем с бездомниците. В елементарен ден по улиците могат да се видят цели фамилии, които са трансформирали това в метод на живот заради една или друга причина. Обикновено те не остават гладни и имат способи да оцеляват, само че и те сега са изправени пред големи презизвикателства поради наложената карантина. Подобно е ситуацията и във Франция.

Социални служащи в Чехия са почнали да изпадат в суматоха и сами създават маски и ръкавици. Положителен образец в лицето на Прага обаче може да бъде забелязан в цяла Европа - градът е решил да настанява бездомници в локалните хотели и общежития, с цел да ограничи разпространяването на COVID-19.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР