Без значение колко мощна е една видеокарта, дори да е

...
Без значение колко мощна е една видеокарта, дори да е
Коментари Харесай

Грешка в драйвера на GeForce RTX 4080 коства на отбора на Virtus.pro шанса да спечели турнир за 1,25 млн. долара

Без значение какъв брой мощна е една видеокарта, даже да е най-мощната – GeForce RTX 4080, неточност в драйвера може да докара до срив. Една проява за такава неточност се случи на шампионата PGL CS2 Major Copenhagen.

Тази неточност коства на тима на Virtus.pro шанса да завоюва шампионата с награден фонд 1,25 милиона $.

Всеки компютър, участващ в този шампионат по Counter-Strike 2 използваше видеокарта GeForce RTX 4080 на NVIDIA. Всички машини имаха идентични спецификации, само че те нямаше по какъв начин да бъдат предпазени от софтуерни сривове.

Във втория кръг на шампионата Virtus.pro беше на няколко рунда от присъединяване в плейофите, само че драйверът на видеокартата на един от играчите на тима се повреди, което даде преимущество на тима на G2 и докара до проваляне на Virtus.pro с 1:2. Рундът не беше преигран, а Virtus.pro загуби и тай-брейка, вследствие на което приключи на 9-11 място и завоюва 20 000 $.

След случая операторът на шампионата PGL разгласява изказване в обществената мрежа X, в което удостоверява, че „ е зародила техническа нередовност заради щета в драйвера на NVIDIA и това е довело до срив на играта “. Компанията добави, че продължава да проверява случая, само че вредите, нанесени на тима на Virtus.pro не могат да бъдат обезщетени. Играчът, на който се случи това беше разбираемо смутен, само че назова случая „ част от играта “ и подсети, че на тима следва нов шампионат, в който ще се опита да се върне на верния път.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР