Без значение колко експерти по киберсигурност не предупреждават за необходимостта

...
Без значение колко експерти по киберсигурност не предупреждават за необходимостта
Коментари Харесай

Ако паролата ви е една от тези - сменете я незабавно

Без значение какъв брой специалисти по киберсигурност не предизвестяват за нуждата от потребление на мощни, комплицирани и истински пароли, потребителите остават безразлични към отбраната на личните си данни и сметки. Сега, едно ново изследване на известни, явни и вследствие на това изцяло ненадеждни пароли, беше оповестено в блога NordPass.
Експертите по сигурността още веднъж се увериха, че предизвестията остават „ глас в пустиня “, както и преди, милиони хора употребяват „ тайнствената “ композиция от цифри „ 12345 “ като ключова дума.
Изследователите проучват данни от база с 500 милиона пароли и разпознават 200 от най-често срещаните комбинации. Най-популярните пароли обичайно съдържат елементарно познати и елементарни комбинации от цифри (12345,111111,123321), общи женски имена (Никол, Джесика, Хана). Също по този начин известни са просто струнни букви, образуващи хоризонтални или отвесни линии на клавиатурата QWERTY (asdfghjkl, qazwsx, 1qaz2wsx). Сред така наречен „ маркови пароли “ преди всичко е „ Samsung “, а „ футболът “ е измежду спортовете.

Експертите за следващ път настояват, че макар компликацията да се запомнят сложните пароли, това е нужна мярка за отбрана на персоналното пространство. Те също по този начин дават рекомендации за съблюдаване на главните правила на „ хигиена на паролата “: да се проучват всички сметки и да се трансформират „ слаби пароли “, като се употребяват неповторими. За да създадете пароли, можете да употребявате генератори на пароли, както и да ги ревизирате в специфични приложения за надеждност. Ето и най-слабите пароли за 2019-а.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР