Без затруднения започна пробното гласуване с машини в Стара Загора.

...
Без затруднения започна пробното гласуване с машини в Стара Загора.
Коментари Харесай

Без затруднения протича пробното гласуване с машини в Стара Загора

Без усложнения стартира п робното гласоподаване с машини в Стара Загора . За да дадат вота си, пробно пред обучителната демомашина, сложена на входа на Културен център „ Стара Загора “, се спираха както млади, по този начин и възрастни хора.  Ивелина, на 18 години, беше една от първите, които пробват по какъв начин става гласуването с машина. С помощта на напътствията на представител на Районната изборна комисия (РИК) девойката се оправи без усложнение.

Тя описа, че на 2 октомври ще има опцията за първи път да упражни правото си на глас и добави, че елементарно се работи с машините и в изборния ден няма да се тормози.

Вота си на пробното гласоподаване упражни и Георги Емилов. По думите му демонстрационното гласоподаване ще е от изгода на всички . „ Тези, които опитат, ще могат да опитат и в деня на изборите да гласоподават, без да се затрудняват “, счита старозагорецът.

Председателят на РИК Стара Загора Кристиан Баджаков посочи, че в 27 Многомандатен изборен регион от през днешния ден има ситуирани дванадесет демомашини. Той моли всички, които изпитват терзания, да се възползват от опцията за тестово гласоподаване със профилираното устройство .

Баджаков добави, че машини ще бъдат сложени по график във всички обитаеми места със секции с машинно гласоподаване. Графикът е оповестен на уеб страницата на РИК Стара Загора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР